Mgr. Jiří Kobza

  • SPD
  • Hlavní město Praha
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,16. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

12.07.2024 10:13:21 - Sju

Návod, jak obnovit mír

Dobrý den, pane Kobzo, ve vašem článku zmiňujete jakési zásady pro mír. Dávají logiku, ale měla by tak Ukrajina přistoupit na mír za podmínek, které má Rusko? Rusko totiž tyto zásady akceptovat nechce a třeba si nárokuje území Ukrajiny nebo se vměšuje do jejich vnitřních záležitostí, když požaduje, aby nevstoupili třeba do NATO.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Eťa

Odpověď

12.07.2024 14:38:17 - Mgr. Jiří Kobza
Dobrý den, každá válka dříve či později skončí vyjednáváním, pokud jedna strana naporosto drtivě neporazí tu druhou (jak tomu bylo na konci 2.sv.války), tam potom žádná jednání nejsou a mír je nastolen prostým vítězstvím jedné strany. V současných válkách se jednat o míru začne tehdy, když se ukáže, že válečné úsilí nevede k jednoznačnému vítězství. Pak je obvykle dohodnuto příměří na linii kontaktu a začne se vyjednávat (vydírat, obchodovat,...) o tom co bude dál. Pro mne, kdo válku zažil, je podstatné zastavení zabíjení, mrzačení a ničení. Vše ostatní jsou totiž jen řeči a jak je v případě války na Ukrajině vidět, především těch "hrdinů", co z máminy kuchyně daleko od bojů statečně posílají cizí lidi umírat.Takže první je nutné zastavit zabíjení.jedno, kde bude hranice, jen ať se už nestřílí. Tady je ovšem na místě připomenout masakry obyvatel Donbasu ukrajinskou armádou z roku 2014. Je smutné, že na těch 14.000 mrtvých svět zapomněl.