Ing. Martin Kolovratník

  • ANO 2011
  • Pardubický kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

25.07.2024 12:50:37 - Janáček z VK

Transformace ekonomiky

To, že je potřeba se ví už dlouho, ale jak té transformace docílit? Protože nehrozí jinak, že bude jednou z nejzaostalejších zemí v EU, hlavně pokud se bude dál prosazovat zelená politika? A pokud se něco nestane, nehrozí, že budeme dále chudnout i jako lidé, a že naše životní úroveň bude v porovnání s jinými státy stále nižší a nižší? Už teď je to katastrofa. Co s tím hodláte jako politik dělat?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

30.07.2024 14:17:33 - Ing. Martin Kolovratník
 Dobrý den,

děkuji za dotaz – je to velmi aktuální téma a jednoznačně s vámi souhlasím, že transformace ekonomiky je klíčová pro budoucnost naší země. Naše bývalá vláda na transformaci již začala pracovat a měla také program na podporu inovací The Country For The Future. Tento program se zaměřuje na oblasti národního start-up a spin-off prostředí, digitalizaci a chytré investice. Podporuje usnadnění robotizace, automatizace a prosazování inovací ve firmách s důrazem na malé a střední podniky v souladu s definovanými standardy Průmyslu 4.0 a klíčovými trendy perspektivních odvětví.

Program cílí na tři základní okruhy aktivit:

  • Vznik inovativních firem (high-tech start-upů), jejich následný rozvoj a internacionalizace.
  • Budování inovační infrastruktury s důrazem na digitální služby a umělou inteligenci.
  • Zavádění inovací do praxe (zejména využíváním existujících výsledků VaV).

Bohužel současná vláda na naši práci nenavázala (pravděpodobně z důvodu „antibabiš“) a nejhorší na tom je, že sama neměla vůbec nic připraveného, a kvůli tomu jsme ztratili cenný čas. Připomínám, že například naši severní sousedé Poláci udělali za posledních pár let kus dobré práce a v mnoha ohledech nás již bohužel předběhli.

Hnutí ANO je aktuálně v opozici – přesto se ale „neflákáme“ a připravujeme se na vládnutí. Aktuálně máme jasnou strategii: "Udělejme z Česka opět zemi pro budoucnost."

Současná vláda bohužel nemá žádný plán a ve většině oblastí pouze tápe. Problémy okolo přechodu na nový stavební zákon a digitalizaci stavebního řízení, které řídí pirát Ivan Bartoš, jsou toho jasným důkazem. Doufám, že brzy za touto smutnou kapitolou uděláme definitivní tečku.