plk. Ing. Zdeněk Nytra

  • ODS
  • Ostrava-město
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,01. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

05.08.2024 14:18:02 - Police v poli žije

Jak si v ODS představujete transparentnost?

Jestli to chápu správně (čerpám ze stránek ODS) tak jste nejvýše postaveným senátorem za stranu. Mám na vás tak dotaz, který jsem položil i Fialovi, ale od něj se asi odpovědi zřejmě nedočkám. Zajímá mě, co si myslíte o jednání senátora Nwelatiho, který opakovaně nepodává majetkové přiznání? Vám to přijde v pořádku, řešil jste to s ním třeba? A neměla by se pokuta za neodevzdání zvýšit, hlavně když k tomu dochází opakovaně? Je evidentní, že stávající pokuta pro některé není překážkou v tom zákon porušit, ale co se taky divit, z vašich platů.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

12.08.2024 19:50:48 - plk. Ing. Zdeněk Nytra
Dobrý den. S panem senátorem Nwelatim jsem o jeho problému jednal, a to vícekrát. Je to ale pouze a jen jeho rozhodnutí.

Důvodu, který mi vysvětlil (nemožnost zanést do přiznání majetky v zahraničí, z čehož vyplývá snaha nepodávat neúplné přiznání) rozumím, já bych se ale zachoval jinak.

Pokud jde o pokutu, nedomnívám se, že prioritní je její výše. Celá věc je veřejně známa a je jen na panu senátorovi, jak to svým voličům vysvětlí a jak to oni „vezmou“.

S úctou Zdeněk Nytra