Ing. Radovan Vích

Člen předsednictva hnutí SPD, předseda RK SPD LBK
  • SPD
  • Liberecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,79. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

07.08.2024 13:38:12 - Jak bude?

GREEN DEAL

Dobrý den, Váš předseda tvrdí, že pokud bude SPD ve vládě, NEBUDEME GREEN DEAL RESPEKTOVAT! Přijde vám v pořádku nedodržovat něco, k čemu jsme se zavázali, a co bylo demokraticky i českými politiky odhlasováno? Jasně, líbit se nám to nemusí, a taky s tím zeleným šílenstvím nesouhlasím, ale říci, že něco, co platí nebudu dodržovat jen proto, že se mi to nelíbí je podle mě dost na hraně a nebezpečné. Co když si pak lidé řeknou, že nebudou dodržovat ten či onen zákon, protože se jim nelíbí? A druhá věc, myslíte, že to třeba i ze strany EU zůstane bez následků, když GD porušíme?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

30.08.2024 16:39:48 - Ing. Radovan Vích
Dobrý den a děkuji za dotaz.
Green Deal EU je zelená ideologie, která bude beze změn ovlivňovat život občanů v členských státech EU takovým způsobem, který si občané ještě ani neuvědomují.
Je evidentní, že jeho nerespektování by vyvolalo reakci ze strany orgánů EU s dopady právními, finančními. Nicméně, jeho plnění ve všech bodech je zcela devastační, a nejedná se pouze o nesmyslný zákaz výroby vozidel se spalovacími motory po roce 2035, ale zavádění emisních povolenek na rodinné domy včetně energetického posuzování všech již dávno zkolaudovaných budov, celého balíčku Fitfor55, zdražení litru PHM o minimálně 10,- korun atd. Podle mého názoru nerespektováním Green Dealu EU se vytvoří takový tlak na EK, který povede k jeho zásadní revizi a možná i zrušení. Je to v současném složení EP složité, ale není to nemožné.
Mějte se fajn!