Mgr. Jiří Kobza

  • SPD
  • Hlavní město Praha
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,16. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

08.08.2024 15:52:13 - MikiZ

Kampaň

Ve vaší kampani se dost vyhraňujete proti vládě, ale moc nechápu, jak to souvisí s krajskými tématy, která naopak v kampani postrádám? Jak třeba z pozice hejtmana chcete řešit drahotu, migrační pakt, green deal apod.? A soudě podle toho, jak kampaň vedete, myslíte, že pozitivní kampaň je něco, s čím se uspět nedá? Byť teda souhlasím s vámi v tom, že tato vláda je dost asociální, ale teď přeci nejsou volby do sněmovny, které by to mohly změnit. A přijde mi, že vy řešíte stále stejná témata, ať jde o jakékoliv volby a bohužel mi přijde, že jen slibujete, ale pak neděláte nic proto, abyste to taky prosadili, protože se nedokáže s nikým dohodnout na koalici

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

15.08.2024 14:25:03 - Mgr. Jiří Kobza
Rolí kraje je v této souvislosti především tvrdě bojovat za změny v nastavení financování krajů, jehož současná podoba náš kraj dramaticky poškozuje. Takže musíme na celostání úrovni usilovat o změnu tzv. rozpočtového určení daní pro náš kraj. Například prostřednictvím legislativní iniciativy Zastupitelstva kraje. Totéž platí v oblasti krajského zdravotnictví, kde jsou v našem  kraji i v celorepublikovém srovnání nadprůměrně nedostatečné kapacity ve všech ohledech: nedostatek ordinací praktických, dětských i zubních lékařů, psychologů i psychiatrů, nedostatek lékařských pohotovostí, dlouhé čekací doby v krajských nemocnicích apod. Našim zájmem je, aby lékaři, kteří vystudovali zde, zde také pracovali a neodcházeli do zahraničí. Proto jim chceme vytvořit takové podmínky, aby se jim vyplatilo zůstat. Cizinci, kteří se zde integrovali,pracují, platí daně, posílají děti do škol a nevnucují nám svoji kulturu či náboženství (například islám), nikomu nevadí. Migranti (a nebo jejich potomci), kteří bodají do dětí, tak ti nám opravdu vadí.