JUDr. Ing. Zdeněk Hraba, Ph.D.

  • Benešov
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

02.09.2024 17:33:11 - Ž.I.T.O.

korupce

Máte dojem, že se stát v oblasti boje s korupcí za poslední roky někam posunul? Že korupce ubylo? Tvrdíte, že jste předložil řadu návrhů, které korupci měly potlačit. Jaké přesně? Podle mě je to spíš věčné předvolební téma, ale když sledujete zprávy, tak realita je taková, že ke korupci pořád dochází a často i ve velkém, a většinou jsou do ní zapleteni právě politici.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Hermína, tomsik1, Vida, Robin Úd, evenak, ferdík

Odpověď

06.09.2024 13:44:57 - JUDr. Ing. Zdeněk Hraba, Ph.D.
Dobrý den, „boj s korupcí“ je jako zalepování děr v cedníku. Díky řadě změn v právních předpisech posledních let se daří od korupčního jednání do určité míry odrazovat (třeba zpřísněním trestů, zákazem nějakých finančních operací, majetkovými přiznáními, posilováním pravomocí Finančně analytického úřadu), ale je to samozřejmě běh na dlouhou trať. Korupce naší civilizaci provází bohužel po staletí a zločin si vždy hledá tu nesnadnější nehlídanou cestu. Ta je pak třeba identifikována a zatarasena, ale je to nekončící snažení. A důvěru v onen  „boj s korupcí“ pak samozřejmě nabourávají i politici, kteří ve svých funkcích selžou. A stačí jich pár, ale poškodí tak pověst i těch poctivých. Zdraví Vás.Zdeněk Hraba