Mgr. Stanislav Berkovec

  • BPP
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,17. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

27.08.2024 15:37:28 - Jeníček

Kdo ustanovil, že budou mít poslanci prázdniny?

Jak si jako poslanci můžete dovolit mít prázdniny? Myslíte, že na ně máte nárok, a že není potřeba skoro dva měsíce něco řešit? Navíc je máte stejně dlouhé jako učitelé, kteří si ale jen tak přes rok volno vzít nemohou, za to absence poslanců na schůzích jsou docela běžné. A kdo jiný kromě dětí má v práci celé léto prázdniny? I kdybyste si chtěli vzít volno, tak vám ho na tak dlouho nedají, protože se musíte prostřídat s ostatními. A ještě jedna věc mě zajímá. To i v době prázdnin berete plný plat včetně náhrad? Věřím, že když už máte po prázdninách, tak mi odpovíte.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

hana brulíková

Odpověď

30.08.2024 15:09:16 - Mgr. Stanislav Berkovec
Vážený pane Jeníčku,

já osobně po prázdninách nemám, protože jsem žádné neměl. Nevím, zda je to jen mediálně od novinářů tak trochu „nafouklý“ termín, a už vůbec nevím, zda je to někde zakotveno v zákoně. Vím jen, že v tomto čase nezasedá plénum poslanecké sněmovny a sněmovní výbory a podvýbory nezasedají tak často. (Informace o výborech a podvýborech, seminářích a ostatních akcích jsou na stránkách psp.cz). Faktem je, že patřím k lidem, kteří se ve sněmovně objevují poměrně často. Právě teď (27.8. v 19.05) Vám také píši ze své kanceláře K256 v budově Sněmovní 1. Ale i výbory pracovaly v létě – například ve středu 21.8. jsme měli společné jednání s partnerským mediálním výborem, který k nám přicestoval s japonskou delegací. A po pravdě řečeno, těžko srovnávat činnost související s poslaneckým mandátem a nějaké normální zaměstnání. Například nevím o žádném zaměstnání – kromě extrémní žurnalistiky – kde byste měli rekord ve spánku. Šest hodin spánku. Za týden.

Pochopitelně nemohu mluvit za ostatní kolegy - mnohé z nich jsem tady o „prázdninách“ potkával, stejně jako zde potkávám na pravidelných zasedáních a pracovních schůzkách naši stínovou vládu.

Vezmu jen stručně můj diář od poloviny června. Dny, kdy jsem byl ve sněmovně, je možné ověřit podle elektronické karty, se kterou procházíme turnikety. V podstatě je to několikrát týdně. Nemám je plánované v diáři, uvádím jen ty oficiální akce.

Všechny pondělky jsem automaticky v mé regionální kanceláři, Náměstí 105, Žebrák. Většinou nejen v úředních hodinách od 10.00 do 16.00. Například dnes jsem tam trávil dopoledne.

16.6. Ověření záznamů schůze PS - organizační výbor – jsem ověřovatelem sněmovny.

23.7. Setkání Meziparlamentní skupiny přátel Číny na velvyslanectví.

24.7. Jednání v regionální kanceláří s představiteli Sboru dobrovolných hasičů                     o pomoci při pořádání Dne s IZS

25.7. Pracovní setkání s novým velvyslancem Indie J.E. Raveeshem Kumarem v PS (poslanecké sněmovně). Jsem předsedou meziparlamentní skupiny přátel Indie.

30.7.  PS - pracovní schůzka s p. Paqva Birou, bývalým atašé na mongolském velvyslanectví

31.7. PS - pracovní schůzka s p. Romanem Budským (Nadace vize 0) – příprava návrhu zákona, týkající se vzrůstající agresivity na českých silnicích

2.8. PS – příprava na Mistrovství republiky v hodu oboustrannou sekerou – moje dlouhodobá podpora – v sobotu 3.8. moderování

7.8. Muzeum hl.m. Prahy – vernisáž výstavy – Meziparlamentní skupina přátel Kazachstánu

8.8. PS – pracovní jednání – agresivita za volantem

9.8. PS – příprava na akci, se kterou pomáhám už 8 let – Ikarosfest, benefiční akce pro Nadaci Mathilda paní hraběnky Nosticové, která vychovává slepecké psy. Sobota 10.8. moderování

15. a 16.8. Pomoc německým kolegům s propagací akce „Mírové poselství do Jeruzaléma“. Natáčení a absolvování části cesty. Jde o nácvik akce, která odstartuje 8.5. 2028 z Berlína, kdy několik koňských spřežení poveze mírový zvon, odlitý z nábojnic ze 2. světové války, do Jeruzaléma.

16.8. Oddávání svateb ve Slaném

17.8. Oddávání svatby v Malíkovicích

21.8. PS - společné jednání s japonským mediálním výborem

23.8. Pracovní setkání s p. Beránkem (SDH Žebrák) v regionální kanceláři

27.8. Běžná agenda, příprava na výbory, hlasování per rollam mediálního výboru

28.8. 10.30 Setkání se zástupci mongolské komunity v PS (jsem předsedou meziparlamentní skupiny přátel Mongolska ).

Tolik tedy k Vašemu dotazu. Ostatní části odpovědi je patrně potřeba hledat v zákonech a Váš dotaz by měl být patrně směrován například na legislativní nebo personální odbor Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR.

S pozdravem

Stanislav Berkovec