Ing. Michael Canov

  • SLK
  • Liberec
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

30.08.2024 14:26:46 - Jeníček

Mají taková privilegia, jako jsou prázdniny i senátoři?

Májí senátoři stejně jako poslanci 6 týdnů prázdnin? Já třeba vůbec nechápu, proč mají politici nějaké prázdniny? Kdo jiný (kromě dětí a učitelů, kteří ale zas nemají volno téměř během školního roku), to má? Vždyť absence politiků na schůzích a hlasováních jsou zcela běžné, tak na co ještě prázdniny, navíc, když je co řešit? Nebo vám přijde, že nemám pravdu? A ještě bych se chtěla optat, zda během prázdnin, berete 100% plat včetně náhrad?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

30.08.2024 20:07:09 - Ing. Michael Canov
Dobrý den. Senátoři nemají žádné prázdniny, ale je pravdou, že vzhledem k zákonným pravidlům (Senát musí rozhodnout do 30 dnů od doby, kdy dostane návrh zákona ze Sněmovny), v návaznosti na prázdniny v Poslanecké sněmovně, v září plénum Senátu zpravidla nezasedá (protože nedostává zpravidla v srpnu od Sněmovny žádné návrhy zákonů). Jsou ale i jiné povinnosti senátorů. Ohledně absence senátorů na hlasováních, já mám svědomí čisté. Mám v průměru po celých 8 let, co zasedám v Senátu 99% účast (za poslední 2 roky jsem ze 777 hlasování chyběl 8x, za celých 8 let, co působím v Senátu, ze 3838 hlasováních chyběl 39x). Je pravdou, že u některých kolegů je účast na hlasováních podstatně nižší. Ale to si musíte vyřídit s nimi, já za ně neodpovídám. Podrobnosti (včetně účasti na hlasováních u všech senátorů za poslední 2 roky) můžete najít v mém nejnovějším článku na https://michaelcanov.cz/dochazka/ .