Mgr. et Mgr. et Mgr. Tomáš Zdechovský, MBA

Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,9. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

03.09.2024 10:43:21 - Erik Kraft

svoboda slova

Dobrý den, vy jste podle mě liberální politik, na lidovce až nezvykle, ale nemáte dojem, že už to řada politiků dost přehání s tím omezováním svobody slova? Např. nyní Kolář. To už je podle mě fakt za hranou. Stejně jako Rakušanův boj proti dezinformacím. Podle mě se tito rádoby demokraté snaží demokracii akorát pošlapat tím, že chtějí druhé omezovat v jejich názorech. Že by to bylo nízkou popularitou této vlády?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

09.09.2024 10:43:18 - Mgr. et Mgr. et Mgr. Tomáš Zdechovský, MBA
 Dobrý den,opravdu nejsem zastáncem omezování svobody projevu. Lidé by především měli být sami schopní si vyhodnocovat informace, na které narazí. Sám nemám problém diskutovat s kýmkoli, kdo slušně a věcně projevuje své názory, přestože s ním nemusím souhlasit. 
Svoboda projevu samozřejmě nemůže být absolutní. Pokud ale mají existovat nějaká omezení, tak jen v případech uvedených v Listině základních práv a svobod, tzn. " jde-li o opatření v demokratické společnosti nezbytná pro ochranu práv a svobod druhých, bezpečnost státu, veřejnou bezpečnost, ochranu veřejného zdraví a mravnosti." Svoboda projevu je stále zaručená a v současné době není třeba mít obavy z jejího omezování. Pokud se stane, že je kdokoli nespravedlivě stíhaný kvůli svým projevům, naše justice má k dispozici opravné prostředky.    
S pozdravem
Tomáš Zdechovský