JUDr. Ing. Zdeněk Hraba, Ph.D.

  • Benešov
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

16.09.2024 12:00:42 - Od malička Pražan

zákony

Tvrdíte, že pro špatné zákony ruku nezvedáte. Myslíte, že jsou tací, co jej zvednou? A myslíte, že tak činí z nevědomosti nebo kvůli loajalitě straně? Já mám třeba v poslední době dojem, že tím, že mají vládní strany převahu i v senátu, tak senátem projde vše. A ještě jen tak pro zajímavost, jaký největší paskvil se vám jako senátorovi do rukou dostal? Přeju hodně štěstí ve volbách. Rád čtu vaše komentáře. Škoda, že vás nemůžu volit (bydlím v Praze)

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

18.09.2024 14:12:27 - JUDr. Ing. Zdeněk Hraba, Ph.D.
Dobrý den, Především díky za podporu.Zákony mohou být špatné provedením, cílem anebo obojím. Třeba takový pandemický zákon splňoval oba parametry. Asi ten bych tedy použil jako příklad. Jinak, ono i pro člověka, který „se právem živí“, tedy třeba jako já díky mé advokátní praxi, je někdy hodně složité v té krátké době, jakou má Senát z ústavy na projednání (reálně cca tři týdny), objevit v návrhu zákona onu chybu. Zvlášť, když text o desítkách stran, který se nám dostane do ruky zní mnohdy třeba: „V § 24 odst. 2 písm. e) se slova „až g)“ nahrazují slovy „až h)“, abych uvedl příklad novely zákon č. 88/2024 Sb., o správě voleb ze srpna tohoto roku. Tím spíš mě u některých kandidátů překvapuje, že zjevně neví, „do čeho jdou“. Zdravím Vás. Zdeněk Hraba