Mgr. Ondřej Krutílek

  • ODS
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,3. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

11.09.2024 14:09:44 - Korálek

Antisemitismus a radikálové

Zdravím vás, můžete mi ukázat za poslední roky nějaké volby, v nichž neposílili populisté, radikálové a často i politici s antisemitistickými názory? Přemýšlel jste, proč tomu tak je, a jak tomu čelit? Máte dojem, že to třeba u nás tato vláda dělá? Já z ní mám někdy (spíš často) opačný dojem a přijde mi, že tím, jak s námi často arogantně jedná a zlehčuje problémy, které máme, tak těm protisystémovým stranám jen nahrává

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

širák, marssa, tomsik1, Josef Hašek

Odpověď

18.09.2024 15:47:51 - Mgr. Ondřej Krutílek
Máte pravdu v tom, že skutečně v poslední době v řadě voleb narůstají hlasy pro populisty, radikály a další protestní formace.  Důvodů je celá řada, ale samozřejmě mezi ně patří i chyby některých tradičních politických stran. Ty musí být srozumitelnější a nemohou podporovat věci, které odporují zdravému selskému rozumu. Nesmíme také zapomenout na to, že různým populistům a radikálům svědčí současný způsob, jakým se k lidem dostávají informace o veřejném dění a politice. Ty stále více lidí čerpá ze sociálních sítí, které jsou místem, kde nejvíce funguje zkratka a až nadbytečné zjednodušení.

Co se týče současné vlády, tak si myslím, že nekomunikuje zase tak špatně. Dobře to je vidět, když srovnáme zmatečnou komunikaci předchozího kabinetu za vrcholícího covidu a racionální informování současné vlády o aktuálních tragických povodních. Vždy je ale samozřejmě prostor na zlepšení. Osobně jsem rád, že Vám závisí na osudu naší demokracie a že kriticky vidíte nástup populistických a radikálních sil.