JUDr. Ing. Zdeněk Hraba, Ph.D.

  • Benešov
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,13. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

26.09.2024 10:13:09 - Líba Konvalinka

Gratuluji k úspěchu

Dobrý den, jsem ráda, že jste ve volbách uspěl a ne třeba Hašek. Přeji vám, ať vyhrajete i druhé kolo, a protože musím položit dotaz, tak se vás ptám, co je vaším cílem, proč vlastně znovu kandidujete? A neuvažujete, že byste kandidoval do sněmovny? Podle mě byste se tam hodil a mohl byste ovlivnit i víc věcí.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

30.09.2024 14:15:36 - JUDr. Ing. Zdeněk Hraba, Ph.D.
Dobrý den, především děkuji za gratulaci. Co se týká mé motivace znovu kandidovat, shrnul bych to do tří důvodů. Chtěl bych dotáhnout zavedení principu Můj dům, můj hrad do českého trestního práva, chtěl bych provést návrh na zakotvení hotovosti do ústavního pořádku úspěšně senátem jako senátní návrh zákona (návrh byl podán a čeká na projednání) a chtěl bych, aby dál zaznívaly na plénu Senátu argumenty konzervativního pohledu na svět (o rodině, o svrchovanosti našeho státu, o svobodě slova, o právu bránit se zlu, atd.). Jakkoli Senát má méně pravomocí než Poslanecká sněmovna, tak stále je to významná část české politické scény, kde – i  díky jinému volebnímu systému – je hlas jednotlivce podle mého názoru více slyšen.
Zdravím Vás. Zdeněk Hraba