Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

27.09.2024 18:20:29 - laco

Měl Otto von Bismarck pravdu?

Hlavní předvolební heslo současné vládní pětikoalice (čtyřkoalice) znělo "SPOLU dáme Česko dohromady". Podařilo se vládě pětikoalice naplnit toto heslo v praktickém životě, nebo se v tomto případě jen potvrdila slova prvního německého kancléře Otta von Bismarcka, že nejvíce se lže ve válkách, při rybaření a v předvolebních kampaních?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

30.09.2024 6:01:02 - Ing. Antonín Seďa
 Jakorybář se musím ohradit vůči tezi, že se lže při rybaření. Já to nemám ve zvyku a co znám rybáře ve svém okolí, tak ti také nelžou. Proč taky. Co se trýče předvolebních kampaní, tak souhlasím, že je tam jistá dávka populismu vždycky. Vždyť emoce do politiky také patří a záleží na jednotlivých politicích, jak berou vážně plnění programu té které politické strany. Já osobně jsem vždy bral politický program za základ mé politické práce pro veřejnost. A pokud se něco nezdařilo, pak byly objektivní příčiny či jak se říká: "nebyla politická vůle". Ale k Vašemu konkrétnímu dotazu. Výsledky současné, dnes ještě pětikoaliční vlády, jsou tristní. Připomenu, že "volební inženýřství", které umožnilo, aby koalice Spolu a PirStan zvítězily na počet mandátů, ale nikoliv na počet hlasů, bylo předzvěstí toho, že koaliční strany nebyly na vládu vůlbec odborně připraveny. Prostěpolitika AntiBabiš nestačí k dobrému vládnutí. Zejména proto, že politici vládnou proto, aby se lidem lépe dařilo. A právě současná vláda je opakem tohoto slibu, který politici svým spoluobčanům dávají.Uvedu několik příkladů, kdy považuji tuto vládu za asociální a protinárodní. Za prvé je to postoj vlády k válce na Ukrajině. Myslím tím nejen dodávky vojenského materiálu, což ohrožuje naši vlastní bezpečnost, ale zejména ideologický pohled na Ruskou federaci jako celek. Odklon od levných dodávek plynu, ropy a dalších surovin způsobilo obrovské zdražení energie a pohonných hmot. Což vedlo k nejvyšší inflaci, k reálnému propadu mezd a penzí a tím ke snížení životní úrovně většiny občanů naší země. To ale není všechno. Tzv, Konsolidační balíček je vlastně soubor škrtů, nových daní a zvýšených poplatků, které zatíží nízkopříjmové a středně příjmové rodiny. Proto také za této vlády se výrazně prohloubily rozdíly mezi těmi nejbohatšími a většinou národa, zejména zaměstnanci a seniory. Ale také rodiny s dětmi na tom z pohledu životní úrovně nejsou moc dobře.
Šrty se také negativně odrážejí v kavlitě a dostupnosti veřejných služeb, jako je zdravotní péče, vzdělávání či počet míst v předškolních zařízení. Tady musím dodat, že nejen současná vláda, ale i opoziční ANO2011 má na tomto stavu svůj velký podíl, protože populisticky zrušily superhrubou mzdu bez náhrady příjmů. Tím umožnili orzevřít pomyslné příjmové nůžky mezi vysoce příjmovými zaměstnanci a těmi ostatními a zároveń zasekli strukturální schodek bve výši 170 až 200 miliard v každém roce. A to se negativně muselo projevit na osekávání výdajů na veřejné služby.
Posledním příkladem je postup vlády, která si říká demokratická,je postupné omezování svobody projevu a názorové plurality ve společnosti, rozdělování veřejnosti na ty, kteří šíří dezinfromace a na ty "nosiče pravdy" podle vládní představy. Vytvoření úřadu pro boj proti dezinformacím je jen špičkou ledovce tohoto vládního šílenství, které spíše maskuje neschopnost a špatnou zahraniční politiku. Takže předvolební heslo "SPOLU dáme Česko dohromady" bylo nejen falešné, ale jak je vidět, reálně vylhané. Pokud premiér stále tvrdí, že snížil zadlužování, tak lže v přímém přenosu občanům do očí. Současná vláda zvýšila zadlužení České republiky a návrhem státního rozpočtu na rok 2025 toto zadluižení opět zvyšuje. I tohle je příklad toho, že vládě scházejí ekonomičtí odborníci, ale i sociologové. Protože jinak by vláda nemohla postupovat ak, že je vůči svým občanům asociálnmí, že je proti národní a z pohledu vývoje ekonomiky svými kroky snižuje konkurenceschopnost české ekonomiky. A bez růstu HDP, to jest bez růstu ekonomiky, není schopna žádná vláda plnit své předvolební sliby.