Mgr. et Mgr. et Mgr. Tomáš Zdechovský, MBA

Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,9. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

01.10.2024 14:13:33 - kachna-na

O vládě

Dobrý den, shodneme se, že Bartoš digitalizaci nezvládl, ale přijde vám v pořádku způsob, jakým proběhlo jeho odvolání? Mě přijde divné, že to bylo tak narychlo, evidentně i pro něj. Mohl přeci dostat nějakou lhůtu, kterou by stejně asi nedodržel a pak být odvolán. Takto to aspoň na mě působí podezřele. A k Lipavskému. Vám přijde v pořádku, že když nějaká strana opustí vládu nebo třeba politik stranu, tak si mandát ponechá? Já myslím, že by měl skončit, i když se zdá, že Lipavský na to půjde šalamounsky a opustí raději starnu než post. Prostě mi to celé přijde jako fraška.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

02.10.2024 9:40:09 - Mgr. et Mgr. et Mgr. Tomáš Zdechovský, MBA
 Dobrý den,děkuji za Váš názor. Já si myslím, že lhůta byla Ivanu Bartošovi dána a po pravdě mě ani nepřekvapilo, jak se pan premiér Petr Fiala zachoval, když vezmeme v úvahu, kolik nových šancí Ivan Bartoš dostal. Navíc je třeba si připomenout to, na čem se ti dva původně dohodli. Ivan Bartoš měl po volbách ukázat řešení problému s digitalizací. Místo toho přišel s požadavky a začal premiéra mistrovat, co chce pro Piráty prosadit, aby neodešli z vlády. Myslím, že Petr Fiala z toho musel být úplně v šoku. Lidsky chápu, že byl zaskočen drzostí, se kterou za ním Ivan Bartoš přišel. A když se premiér z té drzosti probral, tak mu prostě zavolal a řekl, že je čas si sbalit kufry.
Mám za to, že k ponechání Jana Lipavského byly velmi dobré důvody - ve funkci se osvědčil a projevil se jako konstruktivní politik.  
S pozdravem 
Tomáš Zdechovský