Ing. Michael Canov

  • SLK
  • Liberec
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,26. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

21.10.2024 14:05:50 - Zonky

role senátu

Dobrý den, myslím, že to není poprvé, co nepřímo říkáte, že se od senátu čeká, že bude fungovat jako automat na schvalování. Nemyslíte, že je problém v tom, že všechno ovládá tato vláda? Má většinu ve sněmovně i senátu a i prezident jí je nakloněn. Nebo máte pocit, že v senátu se nehraje na stranickou příslušnost? Podle mě ano, ale já tam nejsem, jen si toho v poslední době dost všímám a jestli to takto půjde dál, tak k čemu pak nám senát je - bude?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

21.10.2024 20:57:42 - Ing. Michael Canov
Dobrý den. V případě, že je Senát "zabarven" stejně či podobně jako Sněmovna a vláda (a to je právě v současnosti), tak nastává problém, že vláda a Sněmovna čeká, že senátoři nebudou "kazit" jejich úsilí. Já osobně se ale vždy rozhoduji tak, jak mi velí senátorský slib, tzn. podle svého nejlepšího vědomí a svědomí, i když je to v nesouladu s názorem vlády či Sněmovny. Za kolegy mluvit nechci a nebudu.