Ing. Michael Canov

  • SLK
  • Liberec
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,26. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

18.10.2024 8:09:32 - Gabs

Plary

Dobrý večer, chci se zeptat, zda byste Vy osobně byl pro "zmražení" platů politiku v dnešní situaci? Dotazují se Vás na základě Vaší odpovědi jinému uživateli, kde jste v podstatě řekl, že platy se jednou zamrazi, poté rozmrazí a nárůst je pro občany ČR v tomto případně enormní. Tudíž, má otázka zní, zda by nebylo dke Vašeho názoru (v dnešní době a stavu naší ekonomiky) vhodné opět tzv. zmrazit platy politiku, třeba v rámci solidarnosti s občany? Jen se ptám. Děkuji za odpověď a přeji hezký den. G

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

21.10.2024 20:53:05 - Ing. Michael Canov
 Dobrý den,za jakéhokoliv stavu by měly být platy politiků resp. všech ústavních činitelů navázány na průměrnou mzdu. Zdůrazňuji za jakéhokoliv, protože právě to zaručuje "dýchání s občany země". Pokud platy v celé sféře budou stoupat, budou stoupat i u ústavních činitelů, pokud budou reálné mzdy klesat budou klesat i reálné platy ústavních činitelů. Tento platový automat byl nastaven již před 30 lety. Bohužel ho zmrazování naprosto kazí. Jinými slovy vždy jsem byl, jsem a vždy budu proti zmrazování.