PhDr. Milan Pešák

  • ODS
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,37. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

22.11.2013 7:03:09 - JohanR

Pane doktore,

opravdu si myslíte, že vládu Petra Nečase svrhlo policejní komando v čele s panem Ištvánem?Nesvrhlo ji náhodou nezákonné jednání jeho nynější manželky v roly vedoucí kanceláře premiera?Proč stále z občanů chcete dělat hlupáky.To Vám nestačila lekce kterou Vám občané dali ve volbách?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

18.12.2013 19:50:41 - PhDr. Milan Pešák

K pádu vlády zcela určitě došlo díky akci státního zástupce Ištvana. Nejednalo se pouze o paní Nagyovou, ale též o tři exposlance stíhané (dokonce i vazebně) za přijetí tzv. trafik, v čemž byla spatřována korupce.

Kromě toho, že kriminalizaci politických dohod považuji za naprosto nepřijatelnou, mám vážné pochybnosti i o důvodnosti trestního stíhání nejvyšších představitelů vojenské zpravodajské služby. Nevím, co by bylo nezákonného na ochraně manželky premiéra před jejím sledováním. Pokud by to bylo zprostředkováno paní Nagyovou, nebylo by to asi „úředně čisté“, ale rozhodně si nemyslím, že by to bylo trestným činem, natož že by to mělo způsobit pád vlády. Dovolím si Vám připomenout, že na počátku monstrózně pojaté akce bylo státním zástupci a velícími policisty veřejně vyhlašováno, že byly zabaveny kilogramy zlata a desítky miliónů Kč. Tyto věci nebylo možné si nespojit. Dodnes nebyla žádná souvislost jakkoli potvrzena natož prokázána.

Aby nedošlo k mýlce, nikdy jsem netvrdil, že vláda Petra Nečase neudělala chyby. Bohužel jich bylo dost, což voliči ODS (jako nejsilnější vládní straně) po právu „spočítali“ volebním výsledkem, který zmiňujete. Vláda ale měla skončit vyslovením nedůvěry či dohodou o předčasných volbách, nikoli však v důsledku policejní a krajně podivné akce.