potravinová soběstačnost
Nezlobte se na mě, ale kdo nebo co způsobil, že je v Česku nedostatek českých potravin, a co je horší pokud je najdete, jsou dražší než ty z ciziny? A druhý dotaz, jak je možné, že stejný výrobek má jinou kvalitu, pokud je prodáván u nás a v cizině? A není to vlivem ceny, protože i když je u nás výrobek méně kvalitní je dražší. Budu ráda, když odpovíte. Zuzana
Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.
Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)
Odpověď
27.03.2014 14:18:06 - Ing. Marian Jurečka
Dobrý den,
kdyby lidé kupovali české potraviny, pozice českých výrobců by se zlepšila. Státní úřady hlídají, aby výrobky byly bezpečné a aby výrobce neklamal spotřebitele. Pokud si lidé kupují nekvalitní potraviny, pak nemá výrobce žádný důvod kvalitu zlepšovat. Kdybychom byli náročnějšími zákazníky, výrobci by museli s cenou dolů a s kvalitou nahoru.
Zdravím Vás
Marian Jurečka