Tomáš Zdechovský

Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,93. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

18.04.2014 10:42:13 - Lulek z Bystřice

Ukrajina

Sleduji vaše články, odpovědi. Nějak v nich ale postrádám vaše vyjádření k mezinárodní politice. Jak vnímáte situaci na Ukrajině? Jaký čekáte po včerejšku vývoj? A byl byste pro, aby byla Ukrajina členem EU?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

18.04.2014 13:22:10 - Tomáš Zdechovský
 Dobrý den, pane Lulku,děkuji za dotaz a zdravím do Bystřice.
Já se hodně vyjadřuji k mezinárodní situaci na Twitteru, ale máte pravdu, že to je pro omezenou skupinu lidí. Beru to jako inspiraci a určitě napravím.
K situaci na Ukrajině. Mám na Ukrajině hodně přátel a to i mezi politiky. Proto otevřeně říkám, že nejsem asi úplně objektivní k tomu, co dělá Rusko. Já se prostě nemohu ubránit tomu, že mi to přijde hodně podobné se situací v roce 1938 v tehdejším Československu a čtu si hodně komentářů právě ze všech různých stran, které mi to potvrzují. 
Včera se prezident Putin odmítl přímo vyjádřit k tomu, zda operují vojáci na východě Ukrajiny, stejně jako nedávno na Krymu. A to mi vadí. Martin Dorazín dnes mluvil na ČRo o ruském přízvuku údajných separatistů....a to je asi proč nikdo Rusku nevěříme. I my máme s ním podobné zkušenosti.
Jinak čekám, že bude tlak na rozpad Ukrajiny. Bude se ale užívat jiných zbraní - hlavně propagandy. Uvidíme, kdo se stane na Ukrajině prezidentem.
Osobně nejsem zastánce uspěchané integrace Ukrajiny do složek EU. Ukrajina prostě nesplňuje řadu kritérií a požadavků. Podle mě EU musí maximálně pomoci Ukrajině ze současné krize ekonomické, politické i vojenské, ale následně by jí měla nutit k mnoha změnám. Například korupce na Ukrajině je obrovská.
S pozdravem Tomáš Zdechovský