Milan Štěch

"Slušně, ale důrazně."
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,14. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

09.05.2014 12:09:01 - MichaelaW

nezaměstnanost, bída, lichva, bezdomovectví,

Velmi mě zaujal Váš článek o nezaměstnanosti a zajímalo by mě zda zkusíte změnit problémy,které na nezaměstnanost a klesající kupní síla většiny nemajetných navazují... Asi není třeba popisovat že pokud lidé nedokáží zajistit své základní potřeby jako je nájem energie, ale často i potraviny natož jakákoli nenadálá vydání, nemají jinou možnost než se zadlužit a protože jim bankovní sektor většinou nepůjčí volí různé firmy které si počítají lichvářské úroky.Dlužníci kteří nedokáží splácet se ocitají v exekuci, kdy přicházejí o vše bez ohledu na to,zda je možno dluh uhradit.Jsme bohužel země,kde exekuce slouží k likvidaci chudých dlužníků.Neexistuje systém který by dlužníkům pomohl, lidé jsou např vybízeni k tomu aby hledali místo v jiném kraji, ale pokud ho nenajdou,nemohou se zaregistrovat na ÚP, protože tam nemají trvalé bydliště, a na to aby se jeli regitrovat tam nemají často prostředky.Mnoho zákonů funguje jen na papíře a mají dost úskalí,která chudý občan nemůže jakkoli překonat.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

14.05.2014 17:23:14 - Milan Štěch

S velkou částí Vašeho vyjádření souhlasím. Cesta z tohoto „marasmu“ vede přes to, aby se společnost příjmově dál nepolarizovala. To neplatí jen v ČR, ale všude ve světě. K tomu je potřeba, aby rostly reálné mzdy, a to i na úkor enormních zisků řady firem a společností. Proto bychom měli opět zavést progresivní zdanění a zvýšit daň ze zisku právnických osob a majetkové daně z velkých majetků, což je obvyklé ve většině západních zemí. V současné době se ve sněmovně projednává novela zákona, která má zpřísnit podmínky práce exekutorů. V této souvislosti je ale třeba uvést, že bohužel mnoho lidí si bere půjčky nezodpovědně na zbytné věci, jako je elektrotechnika, zahraniční dovolené, apod., což by měli lépe a zodpovědněji zvažovat. Co se týká působnosti Úřadů práce, bohužel bude trvat delší dobu, než se podaří napravit reformy bývalého ministra Drábka. A bude potřeba dát pozor na to, že existuje řada „vykuků“, kteří jakékoliv uvolnění v sociální oblasti bystře zneužijí.