MUDr. Přemysl Sobotka

senátor v letech 1996-2016
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,36. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

16.05.2014 12:07:16 - astor

osobní dotaz pro pana doktora Sobotku.

Pokládáte sám sebe za úspěšného politika i po té, co vaše strana ve společném vedení s paní Němcovou prohrála volby, a to i s přihlédnutím k vaší účasti v prezidentských volbách? A jedna otázka: máte v repertoáru něco jiného než populistický, poněkud nesofistikovaný antikomunismus? Něco konstruktivního?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

19.05.2014 9:23:29 - MUDr. Přemysl Sobotka
Dobrý den a děkuji za dotazy. Odpovědi jsou jednoduché. Mám za sebou dvacetiletou politickou kariéru, která vyvrcholila mým šestiletým předsednictvím horní komory českého parlamentu. Udělal jsem velký kus práce, ale ti, co nemají v lásce pravicové politiky to budou zpochybňovat. Ano, neúspěch, řekl bych dramatický neúspěch v prezidentské volbě, je neúspěchem, stejně tak jako současná pozice ODS.Ale jen hlupák se může radovat nad takovou situací. Ale třeba se stane, že jedna pravicová strana se stane marginální a jiná zesílí. Budeme to potřebovat. Všichni, ať už jsme z jakékoliv (demokratické) části politického spektra.Můj odmítavý postoj k totalitě, nejen komunistické, je rozhodně výrazem pozitivní a konstruktivní politiky. Varování před následky totalit je důležité a upozorňování na zdroje vzestupu totalitních nákaz také. Jsem rád, že mě tak vnímáte.