Milan Štěch

"Slušně, ale důrazně."
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,13. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

16.06.2014 13:38:37 - Vítězsalv M.

odbory

Proč mají vlastně členové odborů nějaké daňové úlevy a jaké? třeba živnostníci mají úlevy proto, že nemají nemocenskou, dovolenou apod. Proč je ale mají mít odboráři anebo třeba zaměstnanci dopravního podniku? Nám se stále zdražuje jízdné a oni mají zvýhodněné kupony. proč?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

02.07.2014 14:17:25 - Milan Štěch

Předně je potřeba zdůraznit, že zvýhodněné jízdné využívají zaměstnanci, nikoliv odboráři. Pokud jsou nastoleny nějaké výhody, týkají se zpravidla všech zaměstnanců, nikoliv jen členů odborových organizací. Tyto výhody jsou ukotveny v kolektivních smlouvách, což je naprosto obvyklá praxe i v západní Evropě.

Co se týče úlev pro živnostníky, nechci dále diskutovat o tom, co je podle mě do očí bijící: tedy že po změnách Kalouska a Nečase v daňových předpisech odvedou osoby samostatně výdělečné činné státu jen 1,3 miliardy Kč na daních a co se týče zdravotního a sociálního pojištění, tak na solidaritu se svými rodiči, dětmi nebo nemocnými prakticky vůbec nepřispívají. Tyto informace je možno ověřit např. ve Všeobecné zdravotní pojišťovně. Celý systém zdravotního a důchodového pojištění financují zaměstnavatelé a zaměstnanci. To je obraz korupčního nastavení pravicovými vládami, které bylo motivováno snahou naklonit si OSVČ na svou stranu. Důchodové zajištění této skupiny obyvatel ale ve stáří bude mizerné, což považuji za časovanou volbu a velký problém budoucích let.