Milan Štěch

"Slušně, ale důrazně."
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,13. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

18.06.2014 17:46:35 - michaelapusakova

volby

Sobotka se nechal slyšet, že bude rád, když strana v senátu obhájí 9 mandátů. Jak to vidíte vy? Pokud se nemýlím, chcete obhájit mandát, ne?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

02.07.2014 14:25:05 - Milan Štěch

Volby jsou zejména v rukách voličů a úvahy, kolik mandátů kdo získá, jsou jen polemikou. Rozhodovat budou pouze voliči – a to je dobře. Já jsem přesvědčen, že Senát v současném složení, kdy většinu mají senátoři zvolení za ČSSD, prokazuje, že pracuje zodpovědně, že i v době vládní krize a rozpuštění sněmovny beze zbytku splnil ústavou dané povinnosti a že senátoři, kteří měli doposud mandát od svých voličů, se ve svých funkcích osvědčili. Pokud se objevují nějaké číselné odhady, pravděpodobně autoři, včetně pana premiéra, vycházejí z preferencí, které se čas od času v médiích vyskytují, ale já s pokorou konstatuji, že to je pouze právo voličů, což i v případě mé osoby nemohu než plně respektovat. Věřím, že mí voliči přihlédnou k mojí dlouhodobé práci a i tomu, jak jsem zvládal v posledních letech výkon funkce v Senátu.

Milan Štěch