Ing. Jiří Dolejš

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

07.07.2014 12:53:52 - viml martin

rozpočet a daně

Vy jste spokojen s návrhem rozpočtu a změnami v systému daní? Podpoříte současné návrhy vlády jako opozice? Jednají s vámi o tom? Mě totiž nejvíc vadí, že se s každou vládou vše mění! Viml

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

07.07.2014 13:47:07 - Ing. Jiří Dolejš

Návrh rozpočtu anrok 2015 dostaen sněmovna až v říjnu - zuatím se dotváří na vládě. Co o něm vím, tak žádné velké nadšení. Je to dáno tím, že se o řadě temat spíš mluví než aby se realizovali. Rozpočet bude v podsatě setrvačný a dopadne podle toho jak se bude dařit ekonomice. Nyní vláda akceptuje optimistická očekávání - těm může věřit a nebo také ne.

S daňovými návrhy je to podobné. Úprava DPH je dílčí a velmi kostrbatá. představoval bych si výraznější úrpavu v rámci dvou sazeb (třetí je jne komplikace) ale to by vyžadovalo odvahu k větší progresi u přímých daní, Slevy pro rodiny s dětmi pomohou jen těm co vydělávají, slevy pro pracující důchodce jim ulewví, ale valorizace důchodů bude opět nedosatečná.

Celkově je to neslaný nemastný kompromis, který horko těžko spojuje vládu - daňové představy ANO a ČSSD se před volůbam,i dost lišily. A představy pravicové a levicové opozice rovněž.. Takže problémy s veřejnými financemi buzdou nepochybně trvat. Na tyhle kroky vláda hlasy opozice potřžebovat nebude - jiná bude věc tzv. finační ústavy.