Ing. Jiří Dolejš

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

07.07.2014 14:44:43 - viml martin

ekonomika

Mnohokrát děkuji za vaši odpověď. pro srovnání jsem se zeptal většiny členů RV a vy jste zareagoval opravdu rychle, čehož si cením. Mám ale dvě otázky k vaší odpovědi. Jaký odhadujete vývoj v ekonomice? Skončila již krize a začne zase růst? A proč, když se stále řeší velmi obdobné problémy, se už konečně opozice s vládou nesnaží již předem dohodnout? Je to skutečně tak nemožné?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

07.07.2014 16:41:11 - Ing. Jiří Dolejš

Návrh rozpočtu většinou pracuje s letní konsensuální předpovědí MF (jde o konsensus více insititucí), dominuje-li optimismus, tak proto že rizika zatím nemají konkrétnější podobu. např. situace na východě Evropy se do ekonomiky teprve promítne, Stejně tak jako signály o zpomalení SRN či ukončení podpory růstu v USA. osobně si myslím, že plánovat hladkou konjukturu není rozumné aniž bych přitaskával panikářským předpovědím, ale do podzimního projednávání rozpočtu se ještě ukáže. Ekonomika ČR je v růstru od loňského podzimu,a le říkat tomu trend je příliš brzo. Navíc domácí faktory přílši nepůsobí. 

Pokud jde o dohodu koalice - opozice, tak sice už nevládne na tvrdo nulová tolerance jako dřív, ale to hlavní si peče koalice sama mezi sebou. A názory opozice jsou příliš rozdílné. KSČM není TOP09 to je snad jasné.