Ing. Miloš Zeman

První přímo zvolený prezident ČR
  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,61. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

10.08.2014 9:36:18 - LadaJo

Pane prezidente, vymazal jste můj dotaz k Vaší odpovědnosti za smrt nevinných ve válce, kterou jste pomohl rozpoutat. Nejste muž dvojí tváře?

Pane prezidente, vymazal jste můj dotaz k Vaší odpovědnosti za zabíjení nevinných lidí a bombardování civilních cílů vojsky NATO v bývalé Jugoslávii. Teď s překvapením čtu Vaše slova, že "Nemám slov pro to, abych vyjádřil šok, pohoršení a smutek, který ve mně vyvolal tento bezprecedentní útok na civilní letadlo plné nevinných obětí. Současnou neutěšenou situaci na východě Ukrajiny považuji za politováníhodnou a jsem přesvědčen o nutnosti jejího okamžitého řešení. I v bojích však existují pravidla, jejichž cílem je uchránit nevinné.". Proč jste tehdy jako předseda vlády neodsoudil, když pilot NATO vybombardoval v Jugoslávii civilní vlak a po ujištění, že šlo o civilní cíl, jej dorazil a ty lidi spálil raketou. Proč jste neprotestoval, když NATO vraždilo srbské novináře na noční směně v bělehradské televizi? Nejste muž dvojí tváře, který jedny vraždy pomohl zahájit a provádět a jiné, když se to politicky může odsuzujete?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

15.08.2014 16:35:39 - Ing. Miloš Zeman
Na Vaši otázku jsem odpovídal již mnohokrát a nemohu za to, že nesledujete média. Proto jenom opakuji, že ČR byla poslední členská země NATO, která souhlasila s vojenskou akcí v Jugoslávii a byla jediná, která si vymínila podmínku, že budou bombardovány pouze vojenské cíle. Tato podmínka byla přislíbena, ale bohužel nebyla splněna.