Ing. Miloš Zeman

První přímo zvolený prezident ČR
  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,61. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

10.08.2014 10:37:19 - Sicarius

Kolik lidí ještě musí zemřít?

Dobrý den, zajisté se k Vám donesla kauza mladíka, který pravěpodobně pod vlivem drog srazil svým vozem na zastávce MHD jednadvacetiletou dívku a následně od nehody utekl a celý den se skrýval. Stále je objevují nové a nové informace a mezi nimy také ta, že tento řidič byl během posledních 2 let 3x zadržen policíí pro řízení pod vlivem drog a pokaždé z toho vyšel "pouze" v přestupkovém řízení. Kdyby ho tenkráte zavřeli, ta dívka mohla ještě žít a proto se ptám, kolik lidí ještě musí takto zbytečně zemřít? Řízení pod vlivem drog by se klidně dalo kvalifikovat jako Obecné ohrožení, to by ale museli policisté a soudci cítit nějakou oporu v zákonech a svém vedení. Jak dlouho ještě bude trvat, než si politici uvědomí, že je potřeba zpřístnít trestní sazbu a zjednodušit celý tento systém!.. Ve finále hrozí tomuto mladíkovi šměšných "až 8 let vězení za zabití v nedbalosti".. to je vskutku smutné vzhledem k tomu, že se jednalo o zabití pod vlivem, neposkytnutí pomoci, útěk a skrývání. Děkuji

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

15.08.2014 16:35:13 - Ing. Miloš Zeman
Kdyby u nás platil americký systém sčítání trestů, jehož jsem sám zastáncem, pak by tento mladík vyfasoval přibližně třicet pět let. Protože samostatný trest by byl za zabití, samostatný trest by byl za neposkytnutí pomoci a tak dále a tak dále.