ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,31. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

04.02.2015 15:04:48 - Kuba z Litoměřic

Jaký je váš pohled na prolomení těžebních limitů?

A kdyby se kvůli limitům bouraly domy lidí, jaká by jim byla poskytnuta kompenzace? Nikde jsem se o tom nic nedočetl a myslím, že by tím lidi nepřišli jen o nemovitost jako takovou. A co by pak s nimi bylo? Zajistil by jim stát jiné bydlení? Děkuji za odpověď, Kuba z Litoměřic

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

05.02.2015 15:39:38 - Mgr. Pavel Eybert
Dobrý den z Chýnova, odpovídám na Váš dotaz ohledně prolomení limitů těžby. Otázkou není zda budou prolomen, ale kdy. Může to být za několik let, může to ale taky být za mnoho let. Energeticke zdroje nejsou nekonečné a až bude kritický nedostatek hnědého uhlí a polovina obyvatel by neměla teplo ve svých bytech zásobovaných z tepláren na hnědé uhlí, pak v podstatě jakákoliv vláda bude preferovat prolomení limitů. Z mého hlediska by se s občany bydlícími v ohrožených lokalitách měly vypořádat v dostatečném předstihu a velmi slušně těžební společnosti na základě dohod. Je jasné,že nelze nahradit vztah k místu, k sousedům a podobně. Bude-li však kompenzace odpovídající, lze v dlouhodobém horizontu postupně vyřešit valnou většinu problémů.      

S pozdravem Pavel Eybert