Ing. Miloš Zeman

První přímo zvolený prezident ČR
  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,61. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

20.02.2015 17:02:58 - Miris

Pane Zemane,

při návštěvě Královéhradeckého kraje jste citoval z článku časopisu Přítomnost z dubna 1939 - cit.: "Ferdinand Peroutka zde zhruba měsíc po vyhlášení protektorátu píše o tom, že Adolf Hitler, velký vůdce německého národa a největší z Němců, vstoupí do Walhally německých dějin"-konec citátu. V článku p.Peroutky stojí - cit." Jak dnes věci stojí, nemají Němci nikoho, koho by ve své Walhalle, ve své galerii národních hrdin postavili výše"-konec citátu. Je to druhá věta z článku "Dynamický život". V článku dále říká, že Hitler je tedy teď ze státního hlediska náš vůdce, ale jinak Českým hrdinou nikdy nebude. Četl jste ten článek vůbec? Proč překrucujete význam textů F.Peroutky? Proč ho neustále pomlouváte? Přitom jste mimo jiné prohlásil, že si ho vážíte. Proč pomlouváte člověka, kterého si vážíte? Co Vám proboha ten pán udělal? Ještě že nepatřím já mezi lidi, kterých si vážíte.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

23.03.2015 15:58:52 - Ing. Miloš Zeman
Ferdinanda Peroutku, kterého si nadále vážím, v žádném případě nepomlouvám, pouze poukazuji na některá fakta. Obecně platí, že bychom se na naši historii, i na životy historických osobností, měli dívat pravdivě a bez příkras.