Mgr. et Mgr. et Mgr. Tomáš Zdechovský, Ph.D., MBA

Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,9. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

30.04.2015 21:14:52 - Danny3333

Je tato informace nepravdivá?

Dobrý den,
mohl byste se prosím podívat na článek níže, uvést v čem je lživý a tím obhájit Vaše tvrzení o Vašem hlasování v otázce imigračních kvót?
Děkuji
občan Prahy 5

http://www.ivcrn.cz/jak-opravdu-hlasovali-nasi-europoslanci-pri-rezoluci-ep-ohledne-kvot-uprchliku/

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

30.04.2015 23:57:17 - Mgr. et Mgr. et Mgr. Tomáš Zdechovský, Ph.D., MBA
 Dobrý den,děkuji za dotaz.
Je lživý ve třech bodech1. nehlasoval jsem pro kvóty, ale proti kvótám. Hlasoval jsem proti paragrafům 8 (399) a 10 (s. 408), tedy proti povinným kvótám. Zde je možné si to ověřit:

http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?pubRef=-%2f%2fEP%2f%2fNONSGML%2bPV%2b20150429%2bRES-RCV%2bDOC%2bPDF%2bV0%2f%2fCS&language=CS

B.   2. Hlasovalo se o rezoluci (=doporučení Komisi) o naléhavé pomoci států ve Středomoří, kde umírají denně lidé. Žádné ekonomické imigranty EU přijímat nebude a nic závazného z toho nevyplývá. O samotných kvótách stejně musí rozhodnout státy a tady nevidím rozhodně prostor pro shodu.

C.   3.  A není to ohledně emigrantů ani imigrantů, ale kvóty se vztahují na azylanty (to je obrovský rozdíl) – lidi, kteří utíkají před válkou nebo pronásledováním pro svou víru (v drtivé většině křesťanskou). A to byste měl vědět, že je již dávno přijímáme (nejvíce Ukrajina, Kuba a v posledních měsících Sýrie - křesťany).  

Nesmíte věřit všem nesmyslům, co kdo napíše. Ověřujte si fakta. :-)


S pozdravem Tomáš Zdechovský