MUDr. Vít Kaňkovský

  • KDU-ČSL
  • Vysočina
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,15. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

16.06.2015 10:56:25 - Kateřina Karásková, Praha

Mateřská

V pořadu 168 řešili zneužívání mateřské. Mě je ale pár věcí nejasných. První z nich je, zda je trestné žádat o práci, když jsem těhotná, zatajit svůj stav nebo zda je trestné to, žádat o práci a pak jít na nemocenskou (tzn. Pobírat dvojí dávky)? A může mi někdo zakázat pobírat mateřskou a u toho pracovat? A co když je člověk třeba živnostník? Kateřina Karásková, Praha

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

23.06.2015 10:17:27 - MUDr. Vít Kaňkovský

 Vážená paní Karásková,

samozřejmě nic nebrání ženě, aby žádala o práci, když je těhotná. Neznám podrobnosti kauzy, kterou, jak píšete, řešil pořad 168 hodin, nemohu se tedy konkrétněji vyjádřit.
Pokud jde o pobírání mateřské a zároveň pracovního poměru či podnikání, doporučuji Vám, obrátit se na místně příslušnou okresní správu sociálního zabezpečení, jejíž pracovníci Vám sofistikovaně odpoví na dotazy týkající se pobírání dávek při vykonávání hlavní či vedlejší pracovní činnosti i samostatně výdělečné činnosti.

V úctě

Vít Kaňkovský