Ing. Miloš Zeman

První přímo zvolený prezident ČR
  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,61. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

24.07.2015 21:07:00 - Jara56

Dobrý den, pane prezidente.

V odpovědi na dotaz pana Šlejšky "Máme se bát nebo ne?" jste uvedl, že (cituji) "A zde jsem řekl, že by hranice naší republiky měla bránit armáda.". V souvislosti s tímto výrokem se Vás musím zeptat, jestli jste si jako vrchní velitel ozbrojených sil vědom toho, že ČR nedisponuje armádou, která by ty hranice bránit mohla? Už jen proto, že k tomu není vybavena, o totální personální nedostatečnosti ani nemluvě? Předpokládám že ano, protože jste použil slovní spojení "hranice republiky by měla bránit armáda", nikoliv "... bude bránit armáda". Co s tím?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

06.08.2015 11:04:13 - Ing. Miloš Zeman
Veřejnost jsem informoval, že mně náčelník generálního štábu generál Bečvář sdělil, že je připraven projekt nasazení asi jednoho a půl tisíce příslušníků armády České republiky ke střežení našich hranic. Armáda České republiky má přibližně dvacet tisíc vojáků, nehledě na sedm tisíc civilních zaměstnanců. Nemohu proto sdílet Váš názor, že není bojeschopná. Koneckonců svoji bojeschopnost již prokázala například v Afghánistánu, ale svým způsobem i při pomoci při živelných pohromách a migrační vlnu lze považovat za živelnou pohromu svého druhu.