MUDr. Jiří Koskuba

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,66. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

29.09.2015 12:49:41 - Tomáš Marný

Koho volit?

Pane Koskubo, nechtěl byste s podobně smýšlejícími straníky vystoupit z ČSSD a založit novou stranu na opravdu sociálně demokratické platformě? ČSSD se stává nevolitelnou stranou. Tak koho volit? Extremisty?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

30.09.2015 13:25:12 - MUDr. Jiří Koskuba
 

Vážený pane,

doufám, že jsem Vám dobře porozuměl a jde vlastně o kompliment. Děkuji Vám, ale zřejmě Vás zklamu. 

Nemyslím totiž, že věčně vytvářené tzv. nové strany něco řeší. Nedávná historie přeci ukazuje pravý opak. Nu, a jelikož zatím asi vskutku nikdo nevymyslel nic vhodnějšího místo současného těžce skřípajícího demokratického systému, nezbývá než doufat, že standardní politické strany najdou sílu k sebereflexi. Je  to nejen v jejich zájmu. Není to ani tak o programech, ono to je - jako vždy - "jen a pouze" o lidech.

Je tak jenom škoda, že není vůle k ještě otevřenějšímu volebnímu systému. Nebylo by přitom ani třeba jej nějak výrazně měnit. Stačilo by, aby při zcela všech volbách rozhodovaly o konečném pořadí kandidátů bez jakéhokoliv procentního omezení hlasy preferenční. Možná nově  i jisté preference negativní. Pak by už sestavení kandidátek byla práce méně dopředu ovlivnitelná a rozhodoval by "jen a pouze" volič.  

Proto, možná naivně, o dezerci neuvažuji. Není to můj styl. Spíše soudím, že budu vlastními "demobilizován". Ale připadá mi to čestnější.

S úctou   jk