Ing. Marian Jurečka

  • KDU-ČSL
  • místopředseda vlády
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,05. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

17.03.2016 13:32:50 - publius scipio

Proč trvá omezení

Dobrý den, proč stále trvá omezení v počtu povolených nastražených prutů,je-li přímo v rybářském řádu omezen jednak počet ušlechtilých ryb (kapr, štika, candát a tak dále) na 2 kusy denně,zároveň některé krajské organizace omezují počet na jednu povolenku, po vyčerpání počtu povolených kusů je nutné dokoupit novou povolenku za původní cenu. Zároveň je daný denní váhový limit ulovených ryb.Proč k tomu musí být ještě zákonem omezený počet nastražených prutů? Nemá to žádný logický důvod,jedná se o pouhou regulaci pro regulaci.Stejně tak,proč se nutné každý příchot k vodě zapisovat datum do úlovkového listu. Leta se datum zapisovalo až při ulovení první ryby,kterou si člověk ponechal.Až úředník vymyslel další šikanu a důvod pro pokuty.V úlovkovém listu (který je dnes součástí povolenky)není dost kolonek na to,aby si ten,kdo chodí k vodě denně, nemusel opakovaně vyzvedávat další formulář i když třeba většinu dní nic nechytí. Na statistiky to vliv mít nemůže. Děkuji za rozumnou odpověď.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

17.03.2016 14:08:05 - Ing. Marian Jurečka

Dobrý den,

děkuji za otázku. Prosím pošlete ji rovnou mému náměstkovi, který tuto problematiku má v gesci. A to na mail: patrik.mlynar@mze.cz . Děkuji.