Nový Vinařský zákon - 2. část
4. Kde jste přišel na to, že dovezené víno ze zahraničí v ceně kolem 14 korun musí být pančované? Komu nasloucháte? Za 16 korun lze dovézt víno, které není pančované a je kvalitativně srovnatelné s jakostním vínem z Moravy. Pokud jsou u domácího vinaře náklady 30 Kč na litr, proč to umějí v Itálii, Španělsku, v Maďarsku a dalších zemích udělat o polovinu levněji?? Pokud tam mají dotace, tak proč je nemají domácí vinaři, aby se dostali na stejnou cenu??5. Desetidenní lhůta. Dokážete si představit, že ten kdo vozí a vyrábí větší množství vína, kolik by musel mít navíc nádob a financí, aby toto víno mohl skladovat? Přivezete například cisternu 26.000 litrů a máte tanky na 10,5 a 2 tisíce litrů. To ten zbytek se vyleje do kanálu? Nebo se nedá plná nádoba a víno bude mít oxidázu, nebo těkavé kyseliny? Kdo to zaplatí?
I když pan Pavelka ze SZPI ve Velkých Bílovicích tvrdil, že těkavky a oxidáza není problém, za což tam také sklidil "aplaus"
Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.
Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)