prof. MUDr. Vlastimil Válek , CSc., MBA, EBIR

  • TOP 09
  • místopředseda vlády
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,26. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.10.2024 13:09:00

Protestní akci lékařů se nám povedlo odvrátit

Protestní akci lékařů se nám povedlo odvrátit

Ministerstvo zdravotnictví se dohodlo se zástupci Sdružení praktických lékařů a Sdružení praktických lékařů pro děti a dorost na úhradách pro rok 2025. Plánovaný protest se tak díky dohodě ruší.

 „Jsem rád, že jsme po konstruktivních jednáních došli ke shodě a povedlo se nám odvrátit protestní akci lékařů. Dodatečné prostředky pochází z rezervy určené pro centrovou léčbu. Nadále tak plníme vládní usnesení o vyrovnané úhradové vyhlášce,” řekl ministr zdravotnictví Vlastimil Válek.

„Dohoda, které jsme dnes dosáhli, je přijatelná pro obě strany a zajistí pokračování změn v primární péči. Tímto krokem zároveň rušíme plánovanou protestní akci. Navýšení věkových indexů u dětských a geriatrických pacientů zohledňuje časovou náročnost o ně a zároveň motivuje lékaře, aby takové pacienty přijímali do péče,” řekl předseda Sdružení praktických lékařů Petr Šonka.

„Dohoda o úhradách pro rok 2025 je důležitým krokem ke stabilizaci situace v oblasti dětské primární péče. Jsme rádi, že jsme našli společnou řeč s ministerstvem a že můžeme zajistit nepřetržitou péči o naše nejmenší pacienty,” řekla předsedkyně Sdružení praktických lékařů pro děti a dorost Ilona Hülleová.

S ambulantními specialisty bude ministr zdravotnictví jednat zítra za účasti zdravotních pojišťoven.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama