„Hele, když jsem byl doma, tak jsem pořád chlastal rum, nic jsem si nepamatoval. Konečně jsem mezi lidma, konečně se ožeru a budu si něco pamatovat," svěřil se Kuba v restauraci Na Vinici, která má velkou zahrádku. Všichni seděli nejvýše po čtyřech, užívali si točeného piva. A to jsme byli tak ve dvou třetinách okružní cesty po pražských zahrádkách.
K Vltavě cesta dlouhá
Prokopské údolí je skoro vždycky plné výletníků. Podle názvu dokonce vznikl pivovar. Ostatně idea Pivovaru Prokopák prý vznikla již v roce 2017 jako společný sen dvou kamarádů a o dva roky později otevřeli provoz. Přesně v době, kdy se „koronavirové neštěstí" dostalo do Čech, přesně v době, kdy se hospody zavíraly. Když jsme s jedním z těchto kamarádů chtěli udělat rozhovor, narazily ParlamentníListy.cz na stěnu nedůvěry. Po následné „verbální masturbaci, co bychom měli napsat," jsme se nápadu vzdali. V pondělí odpoledne tam seděly zhruba čtyři mámy s dětmi. Jinak bývá kolem pivovaru s hospodou, kde si člověk smlsne na výborných pivech jako Kluk, Tatin, Milostpaní a dalších většinou narváno.

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
koronavirus
Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.
Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.
autor: Jan Rychetský