„Zemanův řád Zelenskému? Ano!“ Ale napsal Matěj Stropnický. Bude zle

09.03.2022 10:24 | Komentář

ANKETA Prezident Miloš Zeman v pondělí večer na obřadu udílení státních vyznamenání uvedl, že hodlá vyznamenat současného prezidenta Ukrajiny Volodymyra Zelenského. „Projevil odvahu a statečnost,“ řekl o něm český prezident. ParlamentníListy.cz položily politikům anketní otázku: Oceňujete, že prezident Zeman udělil ukrajinskému prezidentovi Řád Bílého lva? Drtivá většina oslovených souhlasila. Ne však expředseda Strany zelených a nedávná tvář ČSSD Matěj Stropnický.

„Zemanův řád Zelenskému? Ano!“ Ale napsal Matěj Stropnický. Bude zle
Foto: Repro Facebook
Popisek: Matěj Stropnický na inspekci práce v Teplicích

„Ano, tento krok oceňuji. Bohužel bývalé jednání a chování prezidenta k Putinovi to nenapraví,“ konstatoval bývalý předseda Senátu Přemysl Sobotka (ODS). „Abych byl upřímný, připadá mi to, jako by se chtěl pan prezident vykoupit ze svých proruských hříchů. Ale panu prezidentovi Ukrajiny nejvyšší české vyznamenání přeji,“ popřál senátor Michael Canov (STAN). „Myslím, že pan prezident Zeman byl kolem situace na ukrajinsko-ruské hranici v minulosti mimo mísu či příliš optimistický. Teď si to uvědomuje, tak se snaží, jak je jeho zvykem, situaci vzhledem ke své osobě zachránit. Prezident Zelenskyj mě dost překvapil, je to statečný člověk. Nejsem si jist, zda teď chce nějaké ocenění, má úplně jiné starosti. Také by mě nepřekvapilo, kdyby toto ocenění třeba i nepřijal. Ale to nechci předbíhat, to je věc dalšího vývoje,“ okomentoval Milan Štěch, bývalý předseda Senátu. 

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Oldřich Szaban

Referendum - upřesnění

Dobrý večer, přečetla jsem si Vaši odpověď na dotaz od jiné uživatelky s názvem "referendum". Dále jsem si prostudovala Vás odkaz na tuto odpověď a zajímá mě bod 1e) v němž se v podstatě píše, že v referendu nebudou mít občané možnost hlasovat o členství v mezinárodních organizacích.. Nebo se pletu...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozkol v Praze: 9 milionů jim nalil Hřib, oni teď štvou SPOLU. „Nenecháme se vydírat.“

4:44 Rozkol v Praze: 9 milionů jim nalil Hřib, oni teď štvou SPOLU. „Nenecháme se vydírat.“

V Praze má vyrůst unikátní hudební komplex. Navrhovaná budova Vltavské filharmonie by mohla hlavnímu…