Tanky Ukrajině ne, pane Scholzi. Mladí Němci proti. Vážné informace

02.02.2023 14:07 | Zprávy

Německo se nakonec v minulém týdnu rozhodlo Ukrajině poskytnout tanky Leopard 2 a umožnit jejich export i dalším zemím. Rozhodnutí však provázelo dlouhé váhání Berlína a množství pochybností mnoha Němců, zdali by se jejich země na obraně napadené Ukrajiny měla spolupodílet vojenskou technikou. Kancléř dostává od veřejnosti dopisy a e-maily, které chválí jeho přístup, jímž se snaží zabránit výrazné eskalaci války, nastiňuje Al-Džazíra německou atmosféru pacifismu. Podle průzkumů se nejvíce proti vyslání tanků v Německu stavěli mladí lidé.

Tanky Ukrajině ne, pane Scholzi. Mladí Němci proti. Vážné informace
Foto: Repro Twitter
Popisek: Setkání Olafa Scholze a Petra Fialy

Německo minulou středu oznámilo, že dodá Ukrajině své tanky Leopard 2 a po několikatýdenním váhání tak konečně padlo finální rozhodnutí od vlády německého kancléře Olafa Scholze, jež je důležité i pro další státy, které avizovaly vyslání tanků, avšak jim dosud chyběl souhlas Německa.

„Německo bude vždy stát v čele podpory Ukrajiny,“ řekl podle agentury Reuters Scholz v německém parlamentu po několikatýdenním mlčení k otázce exportu německých tanků.

Berlín dle kancléře musí udělat vše, co je v jeho silách, „ale zároveň musíme zabránit tomu, aby válka přerostla ve válku mezi Ruskem a NATO“.

Proč ovšem toto rozhodnutí, na jehož konci Německo rozhodlo o poskytnutí 14 tanků Leopard 2 Ukrajině, trvalo tak dlouho? Dle Al-Džazíry je za tím množství důvodů.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: rak

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Martin Exner byl položen dotaz

zásah na FF UK

Dobrý den, souhlasím s vámi, že po bitvě je každý generál, na druhou stranu, když bude třeba ministr a policie tvrdit, jak bylo vše v pořádku, tak to je přeci výsměch, když se ví, že to tak úplně nebylo. A pokud si chybu nepřiznáte, jak se z ní chcete poučit? Mně je částečně těch zasahujících i líto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Zločinci z české vlády, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseJan Cidrych , 02.02.2023 15:34:06
Můj otec by vězněn čtyři roky v koncentračním táboře Mathaussen .Při útěku mu pomohli Rusové. Mne svaz Protifašistických bojovníků pozval tehdy byla velvyslankyní v Rakousku Magda Vašáryová . Když jsem se díval nahoře nad lomem dolů ,kde vězni pracovali ,kdo nevynesl kámen nahoru byl zastřelen. Fiala je obyčejný zločinec ,který žene naší českou zem do války s Ruskem . Nikdy nebudu mít v přátelích vrahy kteří tu fialovou svoloč volili .Vždycky budu mít před sebou ty kremační pece kde spalovali vězně. Jediný pozitivní dojem byla ta masa lidí z celého světa jak se objímali radostí ze shledání .Když vidím při volbách tu hromadu grázlů kteří nás napadali a mě vyhrožovali za podporu Andreje Babiše ,kterého jsem měl na svém firemním profilu Český porcelán-Jan Cidrych ,tak si říkám ,děláš pro lidi a oni tě napadají .Jen řeči o vykopaných příkopech ,které ale vykopali voliči občana vojáka Pavla . Černochová a Fiala ženou naši českou zem do války s Ruskem .Ted jsem zvědav za jak dlouho bude zasílání dalších miliard našich financí na Ukrajinu na zbraně .

|  14 |  0

Další články z rubriky

Hájíte vraha Kozáka, hanba. Konflikt matky Šimůnkové s Fialovou ženou. Jen na PL

11:51 Hájíte vraha Kozáka, hanba. Konflikt matky Šimůnkové s Fialovou ženou. Jen na PL

Místo poučení, jak příště zabránit střílení do lidí, vláda řeší, jak vymyslet kšeft pro neziskové or…