Agrární komora: Výměra honiteb by se neměla snižovat

20.11.2016 9:36 | Zprávy

Agrární komora ČR s drobnými výhradami akceptuje návrh novely zákona, ale trvá na tom, aby byla Ministerstvem zemědělství, potažmo ministrem zemědělství, dodržena deklarována podmínka, a to stažení návrhu novely z legislativního procesu, pokud by v průběhu projednávání mělo dojít k prolomení výměry 500 ha, jako minimální hranice pro uznání honiteb.

Agrární komora: Výměra honiteb by se neměla snižovat
Foto: kr-stredocesky.cz
Popisek: Les, ilustrační foto

Agrární komora ČR v tomto ohledu, podobně jako Mze, nesouhlasí s tím, aby byly nově vytvářeny honitby menší než 500 ha. V důsledku tvorby těchto nových honiteb by zcela jednoznačně hrozila paralyzace mysliveckého hospodaření v honitbách, snížení odlovu zvěře a tím pádem i možné zvýšení škod způsobených zejména spárkatou zvěří.  

Již na začátku projednávání novely zákona č. 449/2001 Sb., o myslivosti, ve znění pozdějších předpisů, Agrární komora České republiky po jejím zevrubném prostudování vznesla celou řadu zásadních i doporučujících připomínek, obdobně jako další oslovené resorty a další nevládní organizace. Dohromady se na ministerstvu sešlo více než 360 stran připomínek.   

Po vypořádání připomínek, které proběhlo dne 15. září tohoto roku v Brandýse nad Labem,  bylo více než 60 % zásadních připomínek vznesených Agrární komorou ČR akceptováno.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Budete nějak řešit docházku vašich senátorů?

A jestli ano jak? A nemyslíte, že by stálo za úvahu, aby všichni politici, teda i poslanci a ministři byly z větší části placeni za odvedenou práci? Třeba za to, jak často se účastní schůzí, hlasování, kolik předloží zákonů apod? Nemyslíte, že by to pak politiky motivovalo, aby opravdu makali? Netvr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad se opět ptá lidí na jejich zdravotní postižení

7:44 Český statistický úřad se opět ptá lidí na jejich zdravotní postižení

Český statistický úřad zahajuje druhou část terénní fáze výběrového šetření osob se zdravotním posti…