Asociace krajů ČR: Kraje opět vyčlení školy pro péči o děti zdravotníků a pracovníků dalších klíčových oblastí

12.10.2020 20:29 | Zprávy

Hejtmani dnes videokonferenčně diskutovali s vládou o opatřeních, která chystá, především o plánu uzavřít 1. stupně základních škol.

Asociace krajů ČR: Kraje opět vyčlení školy pro péči o děti zdravotníků a pracovníků dalších klíčových oblastí
Foto: Asociace krajů ČR
Popisek: Asociace krajů ČR

V takovém případě by kraje musely formou nařízení hejtmanů podobně jako na jaře vyčlenit školská zařízení pro děti zaměstnanců nemocnic, Integrovaného záchranného systému, pracovníků sociálních služeb a kritické infrastruktury. Pedagogičtí pracovníci by se ve školách starali o děti od 3 do 10 let věku

„Dohodli jsme se, že kraje do zítřka zašlou Ústřednímu krizovému štábu i ministerstvu školství přehled vytipovaných škol a školských zařízení,“ upřesnil 1. místopředseda Rady Asociace krajů a hejtman Kraje Vysočina Jiří Běhounek. Primátor Prahy Zdeněk Hřib a hejtman Pardubického kraje Martin Netolický apelovali na to, aby vláda opatření pro uzavření 1. stupňů škol doprovodila jasnými daty, což může pomoci zvýšit důvěru veřejnosti, že navrhovaná opatření mají skutečně smysl.

Řeč byla i o zapojení studentů lékařských fakult a studentů středních zdravotnických škol do pomoci v nemocnicích. Hejtman Královéhradeckého kraje Jiří Štěpán upozornil, že by se měli zapojit i studenti vyšších odborných škol, kteří mají podobnou úroveň odborných znalostí. Tématem byly i aktuální kapacity nemocnic, o nichž kraje pravidelně informují Ústřední krizový štáb i Centrální řídicí tým. Ministryně financí Alena Schillerová informovala, že je musí být shoda i na výši ošetřovného, o které se zatím stále jedná.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tisková zpráva

Ing. Antonín Seďa byl položen dotaz

Sobotka lhal v TV Nova, vyhodíte ho z ČSSD?

Dnes 26.5.2017 cca ve 20:10 hod. sdělil Sobotka národu, že na rozdíl od Prezidenta jednal podle pravidel. Zamlčel ale skutečnost, že porušil Koaliční smlouvu. Před půl rokem neodvolání Hermana odůvodnil právě touto smlouvou. Lhal tedy tehdy nebo dnes. Vyvodí z toho Vaše strana už konečně nějaký důsl...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha opět podpoří dostupnost služeb pro rodiny s dětmi

22:28 MHMP: Praha opět podpoří dostupnost služeb pro rodiny s dětmi

Rada hl. m. Prahy na svém pondělním jednání schválila vyhlášení Programu v oblasti rodinné politiky …