ČEZ: Do cvičení v Temelíně se zapojí hasiči i záchranáři

19.09.2022 15:13 | Komerční článek

Prověřovat reakci na fiktivní pád dopravního letadla do areálu elektrárny si bude tento čtvrtek odpoledne ČEZ v Jaderné elektrárně Temelín.

ČEZ: Do cvičení v Temelíně se zapojí hasiči i záchranáři
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

Do cvičení se zapojí i složky Integrovaného záchranného systému Jihočeského kraje. Sirény energetici spouštět nebudou, lidé ale budou moci zaznamenat přesun techniky Hasičského záchranného sboru Jihočeského kraje a Zdravotnické záchranné služby Jihočeského kraje.

Hasiči vyšlou do Temelína dvě cisterny, jednu z Týna nad Vltavou, druhou z Českých Budějovic ze stanice Suché Vrbné. Obě budou při přesunu používat výstražná zařízení. Záchranka nasadí tři vozidla a zřejmě i vrtulník. Podmínkou jeho zapojení je, že nebude jinde naostro zasahovat. Vlastní cvičení začíná ve 13 hodin.

V Temelíně půjde o letošní páté cvičení z celkových šesti. Energetici se přitom připravují na všechna možná rizika. Vedle radiačních, technologických nebo ekologických událostí je to například právě i eliminace požárů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora pomůže podnikatelům s podáním elektronického daňového přiznání

19:02 Hospodářská komora pomůže podnikatelům s podáním elektronického daňového přiznání

Už jen přibližně dva týdny – do 2. května – mají podnikatelé čas na elektronické podání daňového při…