ČEZ: Na prázdninový tábor přímo do jaderky

31.07.2024 8:42 | Tisková zpráva

Nepřetržitý provoz a práce na odstávkách bloku v Jaderné elektrárně Dukovany vyžadují přítomnost mnoha pracovníků zejména během letních prázdnin. Proto energetici na letošní prázdniny připravili tři turnusy příměstských táborů, které pomáhají zaměstnancům skloubit práci a péči o děti.

ČEZ: Na prázdninový tábor přímo do jaderky
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

Každé ráno od pondělí do pátku přijíždí dvacítka dětí spolu s rodiči do elektrárny. Jejich kroky vedou přímo do informačního centra, které se na týden stalo jejich základnou pro ranní příchody a odpolední odchody dětí. Zázemí v průběhu dne tradičně poskytla obec Dukovany ve zdejší Základní škole.

„Téměř celé letní prázdniny jsou pro nás letos ve znamení plánovaných odstávek bloků, které vyžadují přítomnost vysokého počtu zaměstnanců, a to jak našich, ta k i našich dodavatelů. Příměstské tábory tak jsou vítaným řešením, jak skloubit pracovní povinnosti a jak zabezpečit a zabavit děti. S ohledem na odstávky letos v Dukovanech pořádáme celkem tři turnusy, které zájemci zaplnili během několika málo dnů od jejich vyhlášení a často se děti účastní opakovaně několik let,“ říká ředitel elektrárny Roman Havlín.

Energetici pro děti společně s organizátory volnočasových aktivit z Třebíče, Ivančic a s podporou obce Dukovany, připravili bohatý program. V průběhu prvního týdne se děti seznámily s činností a technikou dukovanských hasičů, prací a vybavením speciální jednotky Policie ČR, podívaly se do havarijního krytu nebo si vyzkoušely trénink s profesionálními trenéry a hráči baseballu a fotbalu. Právě fotbalového tréninku se úspěšně ujal sám starosta obce Miroslav Křišťál. Velký zájem u dětí vzbudila návštěva trenažeru. Pod dohledem zkušených instruktorů si děti sami mohly vyzkoušet, jak náročná je práce operátorů, kteří ovládají jaderný reaktor.

„Syny jsme přihlásili, protože se nám líbilo téma a aktivity, které tábor nabízí a zároveň jsme ocenili, že máme pro kluky hlídání v době, kdy jsme s manželkou oba v práci,“ říká Jaroslav Bednář, expert řízení v JE Dukovany. Kluci jezdí každý den z táboru šťastní a plní zážitků, poznali nové kamarády a vyzkoušeli si dovednosti, ke kterým by se jinak nedostali,“ dodává Jaroslav Bednář.

Každý ze tří týdnů je něčím odlišný. V prvním týdnu i díky přízni počasí dominovaly sportovní aktivity, druhý turnus je více zaměřený na jazykovou výuku angličtiny hravou formou a třetí na objevování nových světů a jejich krás.

Tábory pod věžemi jaderné elektrárny připravují energetici pro děti zaměstnanců elektrárny už osmým rokem.

Od začátku roku elektrárna Dukovany vyrobila 8 269 027 megawatt hodin elektřiny. Dukovany a Temelín jsou zdroje, které produkují největší množství čisté elektrické energie a podílí se tak výraznou měrou na bezemisní výrobě Skupiny ČEZ. Ročně se díky jaderným elektrárnám nevypustí do ovzduší přibližně dvě desítky miliónů tun CO2.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Antonín Seďa byl položen dotaz

Sobotka lhal v TV Nova, vyhodíte ho z ČSSD?

Dnes 26.5.2017 cca ve 20:10 hod. sdělil Sobotka národu, že na rozdíl od Prezidenta jednal podle pravidel. Zamlčel ale skutečnost, že porušil Koaliční smlouvu. Před půl rokem neodvolání Hermana odůvodnil právě touto smlouvou. Lhal tedy tehdy nebo dnes. Vyvodí z toho Vaše strana už konečně nějaký důsl...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MŽP posílá samosprávám 20 milionů, dohlédnou na zlepšení ovzduší v českých obcích

20:11 MŽP posílá samosprávám 20 milionů, dohlédnou na zlepšení ovzduší v českých obcích

Ministerstvo životního prostředí ve spolupráci se Státním fondem životního prostředí ČR finančně pod…