ČEZ: Ryby ovlivnily termín svatby

02.07.2024 11:54 | Tisková zpráva

Ryby ovlivnily termín svatby Jany Hubačové a Martina Musila z Českých Budějovic. Ani místo obřadu se nerodilo jednoduše. Nakonec bylo kompromisem rozdílných představ nevěsty a ženicha. Mladá dvojice z Českých Budějovic je třetím letošním párem, který uzavřel sňatek „ve stínu“ chladicích věží Jaderné elektrárny Temelín. Byl to již 141. svatební obřad, který se pod temelínskými dominantami od roku 2006 uskutečnil.

ČEZ: Ryby ovlivnily termín svatby
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

Ženich je vášnivý rybář, na rybách tráví prakticky každý víkend. Podle páru tak nebylo jednoduché najít volný termín. Nakonec se snoubenci dohodli na první prázdninové sobotě. A jednoduché to pár neměl ani s výběrem místa. Až právě zámecký park kolem temelínského Infocentra splnil jejich rozdílné požadavky.

„Museli jsme najít kompromis. Nevěsta chtěla svatbu na zámku, já naopak někde u vody. Oba požadavky splňuje zámeček Vysoký Hrádek s parkem a jezírkem. Místo se nám moc líbí a vyhovuje nám i vzhledem k poloze svatební veselice,“ uvedl Martin Musil.

Anketa

Je dobře, že Babiš zakládá frakci s Orbánem a rakouskými Svobodnými?

98%
1%
hlasovalo: 8049 lidí

S jadernou energetikou a elektrárnou Temelín má ženich zkušenosti. Otec zde pracuje jako výcvikový inženýr. On sám je specialistou povolovacího řízení ve společnosti Elektrárny Dukovany II, ale sedí v Jaderné elektrárně Temelín. Naopak nevěsta podle jeho slov viděla elektrárnu zatím pouze z automobilu při jízdě do Koloděj nad Lužnicí za rodiči ženicha. „Každá taková projížďka kolem elektrárny vždy znamenala velmi dlouhou a podrobnou přednášku o technologiích a budovách, které jsme míjeli. Takže základ tam je,“ poznamenává s úsměvem ženich.

Pro elektrárnu Temelín jde o letošní třetí svatební obřad, další dva páry si už rezervovaly termín. Od roku 2006 se v zámeckém parku kolem Infocentra jaderné elektrárny konalo už 141 svatebních obřadů.

Za téměř dvacet svatebních sezón je Temelín na významnou životní událost připraven. Oddávajícím je zpravidla starosta obce Temelín, pro snoubence má elektrárna připravenu svatební bránu a počítá i s mokrou variantou uvnitř Infocentra v zámečku Vysoký Hrádek. Nejčastěji si však páry vybírají ostrůvek v zámeckém parku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Budete nějak řešit docházku vašich senátorů?

A jestli ano jak? A nemyslíte, že by stálo za úvahu, aby všichni politici, teda i poslanci a ministři byly z větší části placeni za odvedenou práci? Třeba za to, jak často se účastní schůzí, hlasování, kolik předloží zákonů apod? Nemyslíte, že by to pak politiky motivovalo, aby opravdu makali? Netvr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

MPO: Národní polovodičová strategie je v mezirezortním připomínkovém řízení

13:04 MPO: Národní polovodičová strategie je v mezirezortním připomínkovém řízení

Cíle pro podporu a rozvoj celého polovodičového ekosystému v České republice obsahuje Národní polovo…