Celní správa: Celníci během prázdninového období odhalili téměř 17 tisíc nelegálních cigaret

19.08.2024 10:34 | Tisková zpráva

Téměř 17 tisíc nelegálních cigaret zajistili během července a srpna celníci v Olomouckém kraji. V prvním z větších případů se jednalo o polského řidiče, pašujícího téměř 7000 cigaret bez tabákových nálepek. Ten se pokusil překročit státní hranici ve směru z polského Konrádowa do Zlatých Hor. Druhý případ byl zaznamenán v olomoucké městské části Slavonín. Zde celníci nalezli 3600 nezdaněných cigaret u devětačtyřicetiletého Čecha. Z poklidné jízdy na dálnici byl vyrušen i dvaačtyřicetiletý Čech, jenž vezl 1700 nezdaněných elektronických cigaret s celkovým množstvím 3400 ml obsažené náplně, a to z Ostravy do hlavního města. I na ty se přitom od prvního ledna vztahuje daňová povinnost.

Celní správa: Celníci během prázdninového období odhalili téměř 17 tisíc nelegálních cigaret
Foto: Celní správa
Popisek: Celní správa

Na největším záchytu na česko - polské hranici se velkou mírou podílel i služební pes Ozark, jemuž se podařilo mezi větším množstvím pneumatik vypátrat v zadní části vozidla necelých 7 tisíc nelegálních cigaret.

Na základě takového množství cigaret je nyní řidič podezřelý ze spáchání trestného činu porušení předpisů o nálepkách a jiných předmětech k označení zboží, za který mu hrozí až tříletý trest odnětí svobody.

V průběhu letošního roku zajistili celníci v Olomouckém kraji téměř 45 tisíc nelegálních cigaret s daňovým únikem přesahujícím 250 tisíc korun. Pro srovnání: v letošním roce bylo v kraji zajištěno již více nelegálních cigaret, než za celý loňský rok.

Fyzická osoba cestující v rámci členských zemí Evropské unie, může převážet v zákonem stanoveném limitu bez uhrazené spotřební daně maximálně 800 kusů cigaret. U elektronických cigaret se limit počítá dle množství jejich náplně, která může činit maximálně 80 ml v rámci EU. 

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

MUDr. Raduan Nwelati byl položen dotaz

Odchod do důchod

Připouštíte, že je dost asociální, když chce vláda navyšovat věk odchodu věku do důchodu? Jelikož má vláda většinu, tak si to určitě prosadí, zajímá mě, zda to projde i přes senát? Tam má sice tato koalice také většinu, ale třeba je víc takových jako vy, co je proti? Nebo jste proti a přesto budete ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České dráhy nasadí lepší vozy na rychlíky do Českých Budějovic

7:23 České dráhy nasadí lepší vozy na rychlíky do Českých Budějovic

Lepší vozy a širší sortiment služeb. České dráhy pokračují ve zvyšování kvality cestování pro své zá…