Celní správa: Celníci během prázdninového období odhalili téměř 17 tisíc nelegálních cigaret

19.08.2024 10:34 | Tisková zpráva

Téměř 17 tisíc nelegálních cigaret zajistili během července a srpna celníci v Olomouckém kraji. V prvním z větších případů se jednalo o polského řidiče, pašujícího téměř 7000 cigaret bez tabákových nálepek. Ten se pokusil překročit státní hranici ve směru z polského Konrádowa do Zlatých Hor. Druhý případ byl zaznamenán v olomoucké městské části Slavonín. Zde celníci nalezli 3600 nezdaněných cigaret u devětačtyřicetiletého Čecha. Z poklidné jízdy na dálnici byl vyrušen i dvaačtyřicetiletý Čech, jenž vezl 1700 nezdaněných elektronických cigaret s celkovým množstvím 3400 ml obsažené náplně, a to z Ostravy do hlavního města. I na ty se přitom od prvního ledna vztahuje daňová povinnost.

Celní správa: Celníci během prázdninového období odhalili téměř 17 tisíc nelegálních cigaret
Foto: Celní správa
Popisek: Celní správa

Na největším záchytu na česko - polské hranici se velkou mírou podílel i služební pes Ozark, jemuž se podařilo mezi větším množstvím pneumatik vypátrat v zadní části vozidla necelých 7 tisíc nelegálních cigaret.

Na základě takového množství cigaret je nyní řidič podezřelý ze spáchání trestného činu porušení předpisů o nálepkách a jiných předmětech k označení zboží, za který mu hrozí až tříletý trest odnětí svobody.

V průběhu letošního roku zajistili celníci v Olomouckém kraji téměř 45 tisíc nelegálních cigaret s daňovým únikem přesahujícím 250 tisíc korun. Pro srovnání: v letošním roce bylo v kraji zajištěno již více nelegálních cigaret, než za celý loňský rok.

Fyzická osoba cestující v rámci členských zemí Evropské unie, může převážet v zákonem stanoveném limitu bez uhrazené spotřební daně maximálně 800 kusů cigaret. U elektronických cigaret se limit počítá dle množství jejich náplně, která může činit maximálně 80 ml v rámci EU. 

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Hana Naiclerová, MBA byl položen dotaz

Korupce

Co jste jako poslankyně udělala proto, abyste zamezila korupci? Podle mě není voleb, kde by politici omezení korupce neslibovali a výsledek? Ke korupci dochází pořád, a to ve velkém.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihočeský kraj zná vítěze architektonické soutěže na novou budovu Alšovy jihočeské galerie

19:39 Jihočeský kraj zná vítěze architektonické soutěže na novou budovu Alšovy jihočeské galerie

Vítězem mezinárodní architektonické soutěže na novou budovu Alšovy jihočeské galerie je ateliér Mare…