Celní správa: Celníci si posvítili na přetížená vozidla

31.08.2022 15:02 | Tisková zpráva

Pět přetížených vozidel během jednoho odpoledne zaznamenali ústečtí celníci při kontrolním vážení u dálnice D8.

Celní správa: Celníci si posvítili na přetížená vozidla
Foto: CS ČR
Popisek: Celní správa ČR, logo

Mobilní hlídka celníků prováděla v pondělí odpoledne kontrolu hmotnostních limitů u nákladních a dodávkových vozidel. Vytipovaná vozidla jedoucí po dálnici D8 celníci naváděli na certifikované stanoviště nízko-rychlostního kontrolního vážení u obce Řehlovice na Ústecku.

Přetížená vozidla patřila tuzemským dopravcům. Největší překročení celkové hmotnosti vozidla naměřila hlídka u vozidla značky IVECO tuzemského dopravce, a to o neuvěřitelných 2 086 kilogramů, což je bezmála o 60 procent. Řidič, zásobující asijská bistra polotovary, měl zároveň i špatně rozložený náklad. Zatímco naměřené zatížení přední nápravy bylo pod stanoveným limitem, zadní náprava byla přetížena o 51 procent, tedy o 1 320 kilogramů. Stal se tak toho dne „rekordmanem“, za což byl náležitě „odměněn“. Za porušení zákona o pozemních komunikacích mu byla na místě uložena pokuta ve výši 12 tisíc korun.

Ostatním řidičům byla za překročení přípustných hodnot stanovených zákonem uložena pokuta, v úhrnné výši 10 tisíc korun. Protiprávní jednání dopravců oznámí celníci do správního řízení, které už povede odbor dopravy Magistrátu města Ústí nad Labem.

Kontrola hmotností silničních motorových vozidel je prováděna za účelem ochrany pozemních komunikací před nadměrným opotřebováním a destrukcemi. Tento dozor má rovněž významný podíl na bezpečnosti silničního provozu, jelikož přetížená vozidla jsou potenciálním nebezpečím pro další účastníky silničního provozu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ústecký kraj obnovuje aktivní spolupráci v regionu srbského Banátu

7:02 Ústecký kraj obnovuje aktivní spolupráci v regionu srbského Banátu

Ústecký kraj v uplynulých deseti letech úzce spolupracoval s regionem srbského Banátu. V letošním ro…