Celní správa: Několik cestujících si na festival vezlo drogy

19.07.2024 13:21 | Tisková zpráva

Marihuanu, amfetamin i pervitin zajistili v uplynulých dnech ústečtí celníci při silničních kontrolách.

Celní správa: Několik cestujících si na festival vezlo drogy
Foto: Celní správa
Popisek: Celní správa

Celníci zaujali minulý pátek a v sobotu stanoviště na periferii krajské metropole a svou kontrolní činnost zaměřili na zboží, uniklé celnímu dohledu. Při kontrolách vozidel a jejich osádek, mířicích zejména na 3. ročník hudebního festivalu Under the Bridge, celníkům pomáhali služební psi, vycvičení na vyhledávání omamných a psychotropních látek či zbraní.

Během dvoudenní preventivní akce hlídky celníků zkontrolovaly 132 vozidel. Ve 12 vozidlech či u jejich osádek se jim podařilo odhalit celkem 75 gramů marihuany, 1,6 gramu MDMA (extáze) a 0,8 gramu metamfetaminu, tedy pervitinu.

Všechny případy celníci kvalifikovali jako jednání, mající znaky přestupku, a na místě předali policistům z obvodního oddělení Trmice k dalšímu šetření. V rukách policistů skončily také dvě ženy, které celníkům prokazovaly svou totožnost osobními doklady, jež figurovaly v evidenci odcizených či ztracených.

Celníci rovněž u kontrolovaných osob zjišťovali, zdali nemají v Centrální evidenci přeplatků a nedoplatků dluh za neuhrazené pokuty v dopravě. Odhalili 13 dlužníků, od nichž vybrali na místě více než 21 tisíc korun.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Proč nemáme referendum?

Paní Válková, rád bych znal váš názor na to, proč si myslíte, že neprošel váš návrh na uzákonění referenda, když je zakotveno i v ústavě a taky by mě zajímalo, proč jste zákon nepřijali, když jste byly ve vládě vy?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlínský kraj převezme investorství výstavby obchvatu Zálešné

16:33 Zlínský kraj převezme investorství výstavby obchvatu Zálešné

Zlínský kraj se zavázal převzít odpovědnost za výstavbu přivaděče k D49. Kraj na základě dodatku dek…