Celní správa: Řidičů neplatících poplatek za užití dálnice ubylo

12.07.2024 22:04 | Tisková zpráva

?Bezmála sto tisíc korun vybrali ústečtí celníci během prvního prázdninového týdne na pokutách od řidičů jedoucích po dálnici D8 bez uhrazeného poplatku.

Celní správa: Řidičů neplatících poplatek za užití dálnice ubylo
Foto: Celní správa
Popisek: Celní správa

Začátek letních prázdnin a s ním související turistická či dovolenková sezóna se odrazil i na zvýšeném počtu řidičů jedoucích po dálnici D8. Řada z nich však časový poplatek, tzv. elektronickou dálniční známku opomíjí uhradit.
    
Během prvního prázdninového týdne (od 1. 7. do 7. 7.) celníci odhalili na dálnici D8 mezi státní hranicí a Prahou 59 porušení, spočívající v absenci uhrazení dálničního poplatku. Za tento přestupek uložili neukázněným řidičům pokuty v úhrnné výši 99 500 korun. Převážně se jednalo o tuzemské řidiče (75%). Průměrná pokuta činila 1 686 korun.

Od začátku roku (první pololetí) ústečtí celníci odhalili na svěřeném úseku dálnice D8 celkem 1 202 řidičů, kteří použili zpoplatněné úseky dálnice, aniž by uhradili časový poplatek. Za tento přestupek jim byly uloženy v příkazním řízení na místě pokuty v celkové výši 1 951 800 korun. Osm případů celníci postoupili do správního řízení.

Ve srovnání se stejným obdobím roku 2023 došlo k poklesu počtu přistižených hříšníků a úměrně k tomu i částky vybrané na pokutách. Loni ústečtí celníci za stejné období zjistili 1678 porušení a na místě vybrali 2 374 300 korun. Dvanáct případů skončilo ve správním řízení.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Zuzana Moravčíková byl položen dotaz

Máte zkušenosti na post hejtmanky?

Dobrý den, dočetla jsem se, že jste v zastupitelstvu KH a ještě v opozici, takže komunálem jste neprolezla. Nelíbilo se mi, že osočujete lídra za ČSSD Řiháka- je určitě lepší než vy. Jde vám o sebe nebo o ČSSD? Kdyby vám šlo o stranu, tak se přeci chováte jako politik a nepoškozujete stranu vašimi v...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DIAMO: Sociální centrum změnilo sídlo, pracoviště pro osobní kontakt s klienty zůstává zachováno

13:21 DIAMO: Sociální centrum změnilo sídlo, pracoviště pro osobní kontakt s klienty zůstává zachováno

Státní podnik DIAMO informuje o změně sídla Sociálního centra, které přešlo od 1. září 2024 organiza…