Celní správa: Úspěšné kontroly nelegálního hazardu v Praze

08.08.2024 7:31 | Tisková zpráva

Pražští celníci při kontrolách nelegálního hazardu odhalili sedmnáct kusů technických herních zařízení a finanční prostředky ve výši 132 tisíc korun ve dvou provozovnách.

Celní správa: Úspěšné kontroly nelegálního hazardu v Praze
Foto: Celní správa
Popisek: Celní správa

V úterý 23. července provedli pražští celníci kontrolu zaměřenou na dodržování zákona o hazardních hrách v Praze 10 a Praze 11. Při první kontrole objevili sedm kusů technických herních zařízení, sedm kusů ovládacích klíčů a hotovost ve výši 84 800 korun. Ve druhé provozovně potom objevili deset kusů technických herních zařízení, devět kusů nulovacích klíčů a finanční prostředky ve výši 47 600 korun. Technická zařízení různých značek v hodnotě 1 666 000 korun celníci zadrželi a převezli do skladu celní správy. V obou případech byla totiž technická herní zařízení provozována bez povolení Ministerstva financí ČR, za což provozovatelům hrozí v případě prokázání viny nejen propadnutí nelegálně provozovaných zařízení, ale také pokuta ve správním řízení až do výše 50 milionů korun. Po pravomocném rozhodnutí o propadnutí budou nelegální hrací automaty ekologicky zlikvidovány.

Celníci bojují proti ilegálnímu provozování hazardních her již od roku 2017, aby zamezili této společensky nebezpečné zábavě. Avšak přes veškeré snahy se s porušováním zákona o hazardních hrách setkávají na území metropole často a v některých částech Prahy dokonce opakovaně. 2

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Zuzana Moravčíková byl položen dotaz

Máte zkušenosti na post hejtmanky?

Dobrý den, dočetla jsem se, že jste v zastupitelstvu KH a ještě v opozici, takže komunálem jste neprolezla. Nelíbilo se mi, že osočujete lídra za ČSSD Řiháka- je určitě lepší než vy. Jde vám o sebe nebo o ČSSD? Kdyby vám šlo o stranu, tak se přeci chováte jako politik a nepoškozujete stranu vašimi v...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Protipovodňový a ekologický projekt dokončily Lesy ČR na Frýdeckomístecku

22:03 Protipovodňový a ekologický projekt dokončily Lesy ČR na Frýdeckomístecku

Protipovodňové opatření na toku Hluchová v intravilánu obce Bystřice na Frýdeckomístecku dokončily L…